29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi açıklama yapan Vatandaşlık Temel Geliri (VTG), küresel salgın korona virüs nedeni ile kutlama etkinliğini çevrimiçi görüntülü konuşma programı olan Zoom üzerinden yapacağını duyurdu. 

İşte VTG tarafından yapılan açıklama metni şöyle:

‘'Tüm vatandaşlarımıza, her bir bireye, herhangi bir sınırlama, ayrım veya şart olmaksızın, temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği miktardaki parasal büyüklüğün, koşulsuz bir şekilde ve başkaca gelirlerinden bağımsız olarak, Devletimiz tarafından, bir anayasal hak olarak, düzenli bir şekilde, ömür boyu ödenmesi’ şeklinde tanımladığımız ‘Vatandaşlık Temel Geliri’ (VTG) konusunu çok önemsiyoruz.

Yaklaşık beş yıldır yürütmekte olduğumuz kapsamlı çalışmalar çerçevesinde; VTG’nin, vatandaşlarımızın, ülkemizin ve ülkemiz ekonomisinin mevcut ve yaklaşan problemlerine çözüm olabilecek karakter, kabiliyet ve kudrette olduğunu görüyoruz.

Vatandaşlarımızın onurlu bir şekilde yaşayabilmelerini, ekonomik özgürlüğe sahip olmalarını ve her aşamada sağlıklı demokrasi tatbikatına kavuşmayı hedefleyerek; teknolojik gelişmeler ile bağlantılı kitlesel işsizilik ve kitlesel işlevsizlik risklerini, ve küresel salgının bunlar üzerindeki hızlandırıcı etkisini de göz önünde bulundurarak; Cumhuriyetimiz’in ilk yıllarında olduğu gibi, çağı yakalayan, öncü çözümlerle ilerlememiz gerektiğini düşünüyoruz.

Bu düşüncelerle, yaklaşmakta olan Cumhuriyet Bayramımız’a ve dolayısıyla büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde kurulmuş olan Cumhuriyetimiz’e sahip çıkmamızın büyük önemi ve gerekliliği çerçevesinde; 29 Ekim 2020, Perşembe günü, saat 20:30’da, Zoom üzerinden, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı’ı Kutlama etkinliğimizi gerçekleştireceğiz.

Söz konusu etkinliğimize, temas içinde olduğumuz dernek, platform, vakıf, siyasi parti, üniversite, meslek odası, ve benzeri ağları/yapıları da davet ediyoruz.

Toplantının teknik altyapısı ve video kaydı konusunda beş yüz kişi kapasiteli mevcut programımızı kullanacağız.

Tüm etkinlik hemen hemen sıfır maliyetle, herhangi bir üçüncü taraftan maddi kaynak kullanılmadan, tümüyle gönüllülerimizin çabalarıyla gerçekleştirilmektedir.

Söz konusu toplantı ile ilgili Zoom bağlantı detayları aşağıda sunulmaktadır.

>>> https://us02web.zoom.us/j/84076317304?pwd=enUrQldBa0o5bUlUMDRkYmNSYVNYdz09

>>> Toplantı No. (Meeting ID) : 840 7631 7304

>>> Giriş Kodu: Cumhuriyet

Küresel salgın ve bağlantılı olarak son derece tedirgin edici boyutlara ulaşan ekonomik, toplumsal ve siyasi problemler yaşamakta olduğumuz bu süreçte, size ve ailenize sağlıklı günler dileriz.

Etkinliğimiz sırasında sizi de aramızda görmek ümidiyle, durumu ve davetimizi bilgilerinize ve değerlendirmelerinize sunarız.

Sevgi ve saygılarımızla,

Düşününce; VATANDAŞLIK TEMEL GELİRİ…

+ VATANDAŞLIK TEMEL GELİRİ - TÜRKİYE

+ ‘BİR ŞEY YAPMALI…’

+ VATANDAŞLIK TEMEL GELİRİ Araştırma Geliştirme Kültür ve Yayma Derneği

www.vatandasliktemelgeliri.org

adına;

Oğuz ÜNVER, YK Üyesi, Sekreter

Dr. Ali Mutlu KÖYLÜOĞLU, YK Üyesi, Başkan

Editör: Haber Merkezi