Bu dönemin en sağlıklı ve verimli bir şekilde geçirilmesi için neler yapmamız gerektiği hakkında biraz konuşalım. Öncelikle her çocuk aynı imkanda olmadığı için bazıları tatile yada yazlık evlerine giderek tatillerini değerlendirirken bazıları da maddi imkansızlıklar yüzünden tatili evlerinde geçirecekler.

*Evde kalacak olan çocukların da tatillerini güzel değerlendirmeleri için değişik yöntemler bulunabilir. Öncelikle ailenin çocuğun tatilde olduğunu, gerek beynen gerek fiziksel olarak dinlenmeye, okul zamanı vakit ayırmayacağı bazı etkinlikleri yapmaya ihtiyacı olduğunu algılaması çok önemlidir.

*Çocukla şehir içinde de yapılabilecek çok güzel etkinlikler vardır. Mesela öncelikle çocuğun en azından imkanlı günlerde bir park ya da doğal ortamın olacağı bir yere götürülmesi önemlidir.

*Çocukla beraber değişik çiçek ya da sebze tohumları alıp saksıda yetiştirme görevi çocuğa verilebilir. Böylece her gün ilgileneceği, büyümelerinden mutlu olacağı bir etkinliği olur.

*Yine evde besleyebileceği ufak bir fanus içinde bir balık alıp onunla ilgilenmesi görevini de ona verebiliriz.

*Yaz boyunca çocukların ne sürekli ders çalışması ne de hiç çalışmaması doğru değildir. Çocuk sadece okulda gördüğü dersleri unutmamak adına okuyup tekrar edebilir. Bu okul başladığında çok daha rahat etmesini sağlayacaktır. Ama bunu, çocuğa bütün yaz tatilini zindan edecek aşırı disipliner bir yöntemle değil, daha esnek bir çalışma planını beraber oluşturarak yapmak daha sağlıklıdır.

*Bu tatil çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için oldukça iyi bir zamandır. Kitap seçerken önce çocuğun zevk alacağı kitapları onunla beraber seçmek, okudukça ona kitap önerileri yapmak, çocuğun kitap okumayı bırakmaması için doğru bir yöntemdir.

Editör: Haber Merkezi