Dağlarca’nın anısını yaşatmak, Türk şiirinin gelişimine katkıda bulunmak ve şiiri hayata daha çok katmak amacıyla yola çıkan yarışma için başvurular 31 Ağustos 2015 tarihine kadar yapılacak.

26 Ağustos 1914’te Beşiktaş’ta dünyaya gelen Fazıl Hüsnü Dağlarca, doğumunun 100. yılı olan 2014’te Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ve ev sahipliğinde düzenlenen etkinliklerle anılmıştı.
Beşiktaş Belediyesi, PEN Yazarlar Derneği ve Türkiye Yazarlar Sendikası’nın desteği ve Tekin Yayınevi organizatörlüğünde gerçekleştirilecek olan 1. Dağlarca Şiir Ödülünü bu yıl ilk kez verecek.
1. Dağlarca Şiir Ödülü 2015 Seçici Kurulu’nda; Ataol Behramoğlu, Doğan Hızlan, Enver Ercan, Ertan Mısırlı, Haydar Ergülen, Sennur Sezer ve Tarık Günersel yer alıyor.

 

15 BİN TL ÖDÜL VERİLECEK
Ödül miktarı 15 bin TL olarak belirlendi. Ödül, Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın ölüm tarihi olan 15 Ekim’de açıklanacak ve 17 Ekim Cumartesi günü Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde düzenlenecek bir etkinlikle sahibine sunulacak.
Beşiktaş Belediyesi tarafından, PEN Yazarlar Derneği, Türkiye Yazarlar Sendikasının desteğiyle Dağlarca adına düzenlenen bu ödül, Dağlarca’nın anısını yaşatmak, Türk şiirinin gelişimine katkıda bulunmak ve şiiri hayata daha çok katmak amacıyla veriliyor.
Ödüle, ilk baskısı 1 Ocak 2014 - 1 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılan yapıtlarla başvurulabiliyor. Ödüle başvuracak ya da aday gösterilecek kişinin, kitap olarak basılmış bandrollü yapıtının veya yapıtlarının her birinin 8 adedini, kişinin özgeçmiş yazısıyla ve iletişim bilgileriyle birlikte teslim edilmesi ya da gönderilmesi gerekiyor. Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi