BAKIRKÖY- Bilindiği gibi Bakirkoy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir etkinlikle yapılacak dört tesisin temsili temel atma törenini yapmış ama inşaat ihalelerinin yapılmadığı ortaya çıkmıştı.

Kasım 2016’da yapılan temel atma töreninde, 9 ila 12 ay arasında biteceği söylenen Bakırköy Belediyesi hizmet binası ile Tarık Akan Kültür Merkezi, Bakırköy Cemevi ve Kültür Merkezi, Bakırköy Belediyesi Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi’nin ihaleleri yapıldığı halde henüz daha temel aşamasında olması görenleri hayrete düşürdü.

‘SORULARIN CEVABI BEKLENİYOR’

Yeni hizmet binası inşaatı için harcandığı iddia edilen para 2016 yılı faaliyet raporu görüşmeleri sırasında Akpli meclis üyeleri tarafindan eleştiri konusu yapılmış, eleştiriler sonrasında faaliyet raporu da değiştirilmişti. Yapılan değişiklikle yeni hizmet binası için harcandığı belirtilen tutar hizmet binaları bakım onarımı için yapılan harcamalara aktarılmıştı.

Yapılan ihaleleri mercek altına aldığımızda, yeni hizmet binası ve meclis binaları betonarme yapılma işini de, daha önce belediye hizmet binaları bakım onarım işi ihalesini alan Atlas İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şt olması akıllarda soru işareti bıraktı.

‘CEVAP VERMEDİLER’

2015 Ağustos ayında mevcut hizmet bakım onarım işi ihalesinin 47.101.183,36 TL’ye, yeni hizmet binaları yapım işi ihalesinin ise Aralık 2016'da 32.750.000,00 TL bedelle alındığı görülüyor. İhalelerden de anlaşılacağı üzere, mevcut binaların onarım işi, yeni bina yapmaktan daha yüksek fiyata maloluyor.

Bakırköy Belediyesi’nden yeni hizmet binası ve meclis salonları ve hizmet binaları bakım onarım işi ile ilgili yapılan iki ihaleyle belediyeden KDV hariç 80 milyonluk iş alan Atlas İnşaat ise, konuyla ilgili görüşme talebimize cevap vermedi, sorularımıza cevap vermeyeceklerini dile getirdi.

‘CEZA UYGULANDI MI?’

Kasım 2016’da yapılan temel atma töreninden yaklaşık bir ay sonra yapılan ihalenin şartnamesine göre yeni hizmet binası ve meclis binası 12 Eylül 2017’de bitmek üzere belirlenmiş. Yaklaşık 4 ay önce bitmesi gereken inşaatın, henüz temelinin yapım aşamasında olması gelecek soruların da önünü açtı.

Bakırköy Belediyesi ihale şartnamesine göre 12 Eylül 2017’de bitmesi gereken hizmet binası ve meclis salonları betonarme işinin bitmemiş olmasından dolayı, Atlas İnşaat’a herhangi bir cezai yaptırım uygulamış mıdır?

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi