Festivalin açılış kokteylinde Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar ve Dursun Duran Kaya misafirlerle yakından ilgilendiler.
Kokteyle Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Cumhuriyet Savcısı Fatih Çam, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Halil Gök, İBB ve Çatalca Belediye Meclis Üyeleri, Çatalca Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Aydın, Çatalca Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel, Çatalca Spor Kulübü Başkanı Hasan Gökçe, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kokteylde İBB bandosu misafirlere hoş bir müzik ziyafeti yaşatırken, kokteylin ardından Kırkpınar cazgırlarının marşları eşliğinde Çatalca Cumhuriyet Meydanı’na geçildi. Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda ilk önce Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi ve ardından şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ardından da İstiklal Marşı okundu. Çelenk koyma törenin ardından Başkan Cem Kara bir konuşma yaptı.

“ANALAR AĞLAMASIN DİYORUZ; AMA…”

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, "Erguvan festivalinin dostluk adına yakacağımız meşalesinde bizi yalnız bırakmadığınız için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu yıl festivalimizi buruk düzenliyoruz. Hepinizce malum ki son 51 günde, 61 vatan evladımızı şehit verdik. 34 vilayetimize şehitlerimizi uğurladık ama 81 il ve Çatalca'nın her evinde şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissettik. Onların acısı yüreğimizi dağlasa da biz inadına kardeşlik diyoruz, inadına dostluk, inadına barış diyoruz. Şükranla minnetle şehitlerimizi bir kez daha anıyorum. Bu acıyı anlamamak mümkün değil. Burukluğumuz bu yüzden. Bu meydanda 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'nde, Erguvan Festivallerinde barış diye haykırıyoruz. Çocuklarımız öksüz kalmasın, analar ağlamasın diyoruz ama bir türlü emperyalizmin kirli oyunlarını bozamıyoruz. Bu acıyla festivalimizin konserlerini iptal ettik. Eğlencesiz de festival yapabiliriz. Sadece konsere dayalı bir festival yapmadığımızı herkes biliyor. Ata sporumuz güreşleri düzenleyeceğiz, sünnet törenlerini gerçekleştireceğiz. Kadınlarımız yöresel börek yarışmalarını yapacaklar, çocuklarımız uçurtmalarını uçuracak, özgürce okul duvarlarını boyayacaklar. Turnuvalar ve diğer etkinlikler festival boyunca devam edecektir. Umarım birliğimiz beraberliğimiz çok kısa sürede sağlanır ve sizlere vaat ettiğimiz sanatçıları önümüzdeki zamanlarda sizlerle buluştururuz" dedi.

“MEHMETÇİK MEYDANI”

16. Erguvan Festivali öncesinde hazırlanan festival alanı hakkında da bir sürprize imza atan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, "Bu festival kayıplarımızla birlikte Çatalca'mıza bir meydan kazandırdı. Binlerce insanı alabilecek geniş bir alanı ilçemize kazandırdık. Hiç kimsenin haberi yok, herkese sesleniyorum: Bu meydanın adını Mehmetçik Meydanı yapalım. Şehitlerimize duyduğumuz saygıyı bir kez daha gösterelim. Bu bütün mesai arkadaşlarıma da basın mensuplarına da sürpriz oldu. Hiç kimseden bir öneri gelmemişti. Umut ediyorum ki o meydanda bütün etkinlikleri dostça barış içinde düzenleriz. Ben bugüne kadar Çatalca halkımızın bize gösterdiği ilgiden ve güvenden dolayı minnettarım. İş adamlarımızı sanayicilerimizi sponsorlarımızı kutluyorum. En güzel etkinlikleri yapan belediyelerden birisiyiz. Sizlerin sayesinde bunları yapıyoruz. Festivale maddi manevi destek veren herkese sonsuz minnetlerimi sunuyorum" dedi.

İlçeye yeni tayin olan Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel'e de hoş geldiniz diyen Başkan Cem Kara, "Çatalca iki tane kadın belediye başkanı çıkardı ve şimdi de ne mutlu kadınların önderliğini yapacak bir kaymakamımız var, hoş geldiniz ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

"ÇATALCA'NIN İLK KADIN KAYMAKAMI OLMAKTAN DOLAYI GURURLUYUM"

Başkan Kara'nın ardından Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel açıklamalarda bulundu. "Bu akşam sizlerle birlikte olduğum için mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Bundan bir ay önce İzmir Çeşme'den İstanbul'a tayinim sebebiyle geldim. Zaman zaman şu soruyla muhatap oluyorum: 'Çeşme'den sonra Çatalca nasıl?' diye, ama bence Çeşme kadar güzel olan başka bir yere geldiğim için mutlu olduğumu ifade ediyorum. Her tarafı ayrı güzel olan yeşilliğiyle, deniziyle, demografik insan yapısıyla herkesin çalışmak istediği Çatalca'da iki tane kadın belediye başkanı çıkartmış bir ilçenin ilk kadın kaymakamı olmaktan onurluyum ve gururluyum. Festivallerin devam ettirilmesi ve sürekliliğin sağlanması da bir o kadar zor. Anadolu'da birçok ilçede görev yaptım ve bazı festivalleri kaymakamlık olarak biz yapıyorduk. Festivalin ne kadar zor ve meşakkatli bir iş olduğunu biliyorum ve bir festivalin 16. düzenlemek de hakikatten zor olsa gerek. Ülkemizin kan ağladığı, hepimizin ciğerlerinin parçalandığı bir anda festivalin eğlence ve konserler kısmını iptal eden Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Ülkemiz maalesef şehit cenazeleriyle sarsılmakta. Çocuklar babasız kalmasın, anneler babalar evlatsız kalmasın. Biz birçok zorluğun üstesinden gelmiş bir milletiz. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Ülkemiz bir mozaik. Bütün renkleri bütün güzellikleri bünyesinde barındıran bir coğrafyayız. Mutluluğumuzdan mutsuz olan insanlar hedeflerine ulaşamayacaklar" dedi.

Konuşmaların ardından Atatürk Anıtı önünde 16.Erguvan Festivali’nin meşalesi yakıldı ve buradan Mehmetçik Meydanı’na hareket edilerek kurulan stantlar gezildi.

(Senay BADUR-Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi