TBMM’nin 23 Nisan 1920’de ilk kez açılışının 95. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenlik havasında kutlandı. Sarıyer’de havanın yağmurlu olması nedeniyle spor salonunda gerçekleştirilen kutlama programında öğrencilerin gösterileri, protokol mensupları, anne-babalar ve öğretmenler tarafından beğeniyle alkışlanıp, çocuklar sevgiyle kucaklandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle sabah saat 10:00’da Sarıyer Merkez’deki Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz’dan sonra siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri anıta çelenklerini bıraktı. Bu sırada havanın yağmurlu olması nedeniyle şemsiyelerini yanlarında bulunduranlar ıslanmaktan kurtulurken, özellikle bayrak ve flama taşıyan öğrenciler sırılsıklam oldu. İstiklal Marşı okunurken, kadın müzik öğretmenin ise bir eliyle şemsiye tutup diğer eliyle, marş okuyan öğrencilere komut vermesi dikkat çekti. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz da öğrencilerin daha fazla ıslanıp hastalanmamaları için çelenk koyulmasının hızlandırılmasını istedi.

KUTLAMA TÖRENİ SALONDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sarıyer’deki 23 Nisan kutlamaları birkaç yıldır her okulda ayrı ayrı gerçekleştirilirken, bu yıl topluca Sarıyer Spor Salonu’nda yapıldı. Ancak bazı okullar kendi adlarına kutlama programları da gerçekleştirdi. Kutlamanın geniş katılımlı olarak spor salonunda düzenlenmesi, vatandaşların katılımı ve etkinlikleri izlemesini de sağladı.

Spor salonundaki kutlama programına Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Şükrü Genç, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Fırat Işık, Emniyet Müdürü Murat Karakaya ile siyasi partilerin ilçe başkanları, kaymakamlığa bağlı daire müdürleri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretmenler, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÖĞRENCİLER BEĞENİYLE İZLENİP ALKIŞLARLA KUTLANDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz tribünleri dolduran izleyiciler ile öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Ardından çeşitli okullara mensup öğrencilerle, Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) öğrencileri birbirinden güzeli gösteri yaptı. Halk oyunları, dans ve şiir okumayla renklenen kutlama programı büyük beğeniyle izlendi. Öğrencilerin gösterileri izleyiciler tarafından uzun uzun alkışlanıp, tüm çocuklar sevgiyle kucaklandı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği bu güzel gün bir kez daha güzel anılarla hafızalara kazındı.

BELEDİYE BAŞKANI KOLTUĞUNU MİNİKLERE BIRAKTI

Öte yandan Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan ve Bahçeköy, Çayırbaşı ve Maden Mahalleleri’nde hizmet veren Gündüz Bakımevi öğrencileri, Belediye Başkanı Şükrü Genç’i öğretmenleriyle birlikte makamında ziyaret etti. Öncelikle Alican Yılmaz adlı öğrencinin temsili başkanlık yaptığı ziyaretin ardından tüm öğrenciler teker teker koltuğa oturup, sorularıyla, başkanı  ve öğretmenleri şaşırtıp, güldürdüler.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)


































Editör: Haber Merkezi