Küçükçekmece Kaymakamlığı tarafından, AFAD Başkanlığı ve ilçe kamu kurum ve kuruluşlarının  iştiraki ile İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi (AAYDM) personelleri, görevli eğitmenler ve Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği katılımcıları ile  Küçükçekmecelilere yönelik Temel  Afet Bilinci eğitimi çalışmaları, Sefaköy Atatürk Parkı’nda kurulan AFAD çadırında başladı. Küçükçekmece İlçe AAYDM Sorumlusu Hüseyin Yaman sorumluluğunda yürütülen çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerde Küçükçekmece İzcileri grubuna Büyük Halkalı İlkokulu Müdür Yardımcısı ve AFAD Afet Bilinci Eğitmeni Ferhat Kurt tarafından Temel Afet Bilinci eğitimi verildi.

“TÜM GENÇLERİMİZİ VE YETİŞKİNLERİMİZİ ÇADIRIMIZA DAVET EDİYORUZ”

Vatandaşların afetler karşısında bilinçlenmesi, var olan riskleri öğrenmeleri ve potansiyeli öğrenmek amacıyla eğitim uygulamalarını hayata geçirdiklerini belirten Kurt, “ İzcilerimiz şu anda okulumuzda kamp yapıyorlar, kamp etkinliği olarak da Afet Bilinci Eğitimi almalarını uygun gördük ve burada eğitim alıyorlar. Tüm gençlerimizi ve yetişkinlerimizi çadırımıza davet ediyoruz.” dedi.

“MÜMKÜN OLDUĞUNCA FAZLA KİŞİYE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ”

                                                                                                                                                                                        

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneğin Küçükçekmece Sorumlusu  Bahadır Özamak, gün içerisinde vatandaşlara broşürler dağıtarak kendilerini AFAD gönüllülüğü ve bir başka gönüllü sivil toplum kuruluşu olan Mahalle AFAD Gönüllüğü ve eğitimleriyle alakalı bilgi verdiklerini belirterek “Mümkün olduğunca fazla kişiye ulaşmaya çalışıyoruz. Şu an bilgilendirme çadırımız metrobüs durağının olduğu alanda Atatürk Parkı’nda. Sonrasında ise Atakent’te ikinci eğitim başlayacak İnönü, Tevfikbey ve İstasyon mahallelerinde ilk etapta başlayacak olan eğitim noktalarımız var. Daha sonrasında Yeşilova, Kemalpaşa ve Yenimahalle’de de Mahalle Afet Gönüllüsü Eğitimi verilecek. Bunun haricindeki AFAD gönüllülüğü eğitimi zaten e devlet üzerinden başvurduğunuzda AFAD’ın internet sitesi üzerinden online bir şekilde tamamlanabiliyor ve sertifikalandırılıyor.” dedi. İSA KARAARSLAM / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi