Yarım asıra yaklaşan yayın hayatında uzakları yakın eden, gurbeti sılaya çeviren Ağrı’nın Sesi Gazetesi 41’inci yılını kutladı. Küçükçekmece'de bulunan Revan Restoran Davet Salonu'nda gerçekleşen kutlama gecesinde gazetenin imtiyaz sahibi Raşit Yıldırım konuklarını kapıda karşılayarak, hepsiyle tek tek ilgilendi.

41’inci yıl doğum günü pastasını Cesim Yalçın ve Raşit Yıldırım keserken daha sonra sahneye çıkan Mehmet Eroğlu ve Ayhan Yaşar şarkılarıyla kulakların pasını sildi. Şarkı fasıllından sonra çekiliş yapılırken kazanan bir kişiye Onvo marka televizyon verildi. 

“GÖNLÜMÜZ AĞRI OLSUN”

Gecenin ev sahibi Ağrı’nın Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Raşit Yıldırım, duygu dolu bir konuşma yaptı. Yıldırım, “Sayfalarında tan yelinin serinliği var. Kelimelerimizde toprağın kokusu, her satır buram buram kır çiçeği kokusu, kah Eleşkirt Ovası  kah Ağrı Dağı’nın yamacı olur her paragraf. Gurbete sılayı, sılaya gurbeti getirdik. Hasretleri bitirdik, kavuşmalar doldu sayfalarımız. Ve 41 yılı aştı sevdamız. Yine bir doğum gününde Küçükçekmece Revan Restoran’da buluştuk. Varsın uzaklarda olsun memleket. Bendelerimiz uzak ama gönlümüz Ağrı olsun. Herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

“RAŞİT, AĞRI SEVDALISI İNSANLARIN TUTKALIDIR”

Yıldırım'dan sonra Ağrı’nın Sesi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Cesim Yalçın ise “Böyle bir gecede sizlerle bulunmaktan dolayı ben de son derece onur duyuyorum. Raşit, şahsına münhasır bir insandır. Çok bilinmeyenli çözümsüz çözülemeyen bir denklemdir. Kimisine göre Raşit, mistik dünyasının gecelerin prensidir. Kimisine göre; duayen bir gazetecidir. Bana sorarsanız Raşit, Ağrı sevdalısı insanların tutkalıdır. Ağrılıları bir arada tutan yegane şahsiyetlerden birisidir. Burada bir arada bulunmamızın sebebi Raşit’tir. O kocaman alkışları hak ediyor.” ifadelerini kullandı.      

“TÜRKİYE’DE AĞRILILARI BİRLEŞTİRELİM”

Ağrı Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Acar gazetenin kuruluşunun kendileriyle beraber olduğunu belirtirken, “Türkiye’de bu gazetenin sahipliğini ben yapmışımdır. Raşit kardeşimizle beraber yola devam etmişizdir. Yola devam etmemizin ana unsuru şu olmuştur; Türkiye’de Ağrılıları birleştirelim. Ağrılılar kadim insanlardır. ‘Ağrılı hemşerilerimize ne yapabiliriz?’ düşüncesiyle bu gazeteyi kurduk. Ağrı’da ve Türkiye’de kendi gazetemizin olmadığı dönemde Ağrı’nın Sesi gazetesini açtık. Gazetemiz insanları bir araya getirmiştir. Biz hem Azeri’yiz hem Kürt’üz, hem de Türk’üz. Bizi kimse ayıramaz.” dedi.   

Ev sahipliğini Ağrı Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Raşit Yıldırı’ın yaptığı geceye;  Ağrı Konfederasyon Genel Başkanı Mustafa Acar, Marmara Bölgesi Federasyon Başkanı Mirsat Mehmet Taşdemir, Ağrı’nın Sesi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Cesim Yalçın, Yaşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Karaali ve işadamları Enver Yıldırım,  Mehmet Atmaca, Şemsettin Korkut, Osman Kaya, Nihat Kızılcan ve çok sayıda davetli katıldı.  SÜLEYMAN ÇAY / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi