Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Cumhuriyet gazetesine yaptığı ziyareti Fransa’da yayınlanan Charlie Hebdo dergisine destek verdi şeklinde yorumlayan AK Parti Sarıyer Teşkilatı’nın belediye binası önüne siyah çelenk bırakma eylemi, CHP’liler tarafından etten duvar oluşturularak engellendi.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Büyükdere’deki başkanlık binasına yaklaşık 50 metre kala cadde ortasında basın açıklamasını yaptıktan sonra, siyah çelengi bir restaurantın duvarına bıraktı.

AK PARTİ’LİLER SLOGAN ATARAK YÜRÜDÜ

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i protesto etmek amacıyla AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın mesajla çağrısı üzerine saat 14:00’te Çayırbaşı’nda toplanan partililer, ikindi namazını buradaki camide kıldı. Namazın ardından belediye başkanlık binasına yürüyüşe geçen yaklaşık 150 kişilik AK Parti grubu “Perygamberimize saygı bekliyoruz” yazılı çelenk ile "Peygamberimize hakarete fikir özgürlüğü diyen Şükrü Genç'i kınıyoruz" yazılı pankartla, slogan atarak yürüdüler.
İmam-Hatip öğrencileri ile AK Parti’li kadınların da yer aldığı protesto grubu, Büyükdere Caddesi’nden Sarıyer Belediyesi başkanlık binasına yaklaşık 50 metre kalasıya kadar yürüyüşünü sürdürdü. Burada önleri Çevik Kuvvet polisi ve sivil emniyet görevlileri tarafından kesilen AK Parti’lilerin daha ileriye gitmelerine izin verilmedi.

CHP’LİLER BELEDİYE ÖNÜNDE BARİKAT OLUŞTURDU

Bu arada CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, örgüt yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, belediye başkan yardımcıları, milletvekili aday adayları ve çok sayıda partili tarafından başkanlık binası önündeki caddede kalabalık bir insan barikatı oluşturuldu.

AK Parti grubu ile CHP’liler arasında herhangi bir çatışma çıkmaması için de emniyet görevlileri arada blok oluşturdu. Bu arada Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Murat Karakaya ise, Salih Bayraktar ve Mehmet Deniz’le ayrı ayrı görüşüp, sağduyulu davranmalarını ve herhangi bir çatışmaya neden olmamalarını istedi.

CHP’lilerin AK Parti çelenginin belediye binası önüne bırakılmasına engel olmadaki kararlılıklarından geri adım atmamaları üzerine, karşılıklı sloganlar ve sataşmalar gerginliğin artmasına neden oldu. Emniyet Müdürü Karakaya’nın ikna çabası ise olumlu sonuç verdi ve AK Parti İlçe Başkanı Bayraktar, basın açıklamasını polis barikatının arkasında yaptı. Bayraktar daha sonra, iki partili gencin taşıdığı siyah celengi, belediye binasının yakınındaki bir retaurantın duvarına dayadı ve eylemin bittiğini söyledi.


Bunun üzerine AK Parti grubu slogan atarak geldikleri yoldan geri döndü ve uzaklaştı. CHP’liler de aynı şekilde belediye binasının bahçesine çekildi.

Yapılan eylem sırasında Belediye Başkanı Şükrü Genç’in başkanlık binasında olmadığı belirtildi.

MEHMET DENİZ: AK PARTİ İLÇE BAŞKANINI UYARDIM

CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz burada partililere yaptığı kısa konuşmada, gösterilen kararlı tutumdan dolayı teşekkür etti. Deniz, “Dün bir mesaj aldım, mesajı alır almaz AKP Sarıyer İlçe Başkanı sayın Salih Bayraktar’ı aradım. Bu mesajınız Sarıyer’de herkes tarafından duyulmuş, Sarıyer’de bir huzur var. Bu mesajla bir taşkınlık olabilir, onun için başkanlık binasına yürümeniz bazı provakatörleri harekete geçirebilir. Toplantı yapıp herhangi bir olaya karşı düşüncelerinizi kamuoyuna açıklayabilirsiniz, Sarıyer’in geleneklerinde makama yürümek diye bir şey olmamıştır. Bu geleneği bozmayalım” diye kendisinden ricada bulundum. Umarım bu gelenek bozulmaz. Eğer böyle bir eylem yaparsanız, biz de Egemen Bağış’ın evine yürürüz” dedim. İl Başkanımızla da bu konuyu konuştum, ondan haber bekliyorum. Yarın akşam TBMM’de yapılacak oylamadan sonra Egemen Bağış’ın evinin önüne ayakkabı kutularımızla gideceğiz ve gereken dersi vereceğiz. Bizi Sarıyer’de kimse yıldıramaz, kimse sindiremez yeter ki sizin gibi yürekli insanlar olsun. Hepinize teşekkür ederim” dedi.


MEHMET ASLAN: GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

CHP’lilere destek vermek için gelen ve barikat içinde yer alan CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aslan da partiliere bir konuşmada bulundu. Aslan, “Biz hayatta geri adım atmayacağız. Bu ülkede bundan sonra bizim çocuklarımızı öldürmeye kalkan olursa, bizim çocuklarımızı tutuklamaya kalkan olursa, bizim çocuklarımızı yok etmeye kalkan olursa, biz bunun dimdik karşısında olacağız. Çivi çiviyi söker bunu unutmayın. Her zaman birbirimizin yanındayız, sonuna kadar mücadele diyorum. Analarımızı seviyoruz, kadınlarımızı seviyoruz, gençlerimizi seviyoruz. Onları hiçbir zaman ezdirmeyeceğiz. Önümüzdeki süreç böyle bir süreç olacak. Buna hepimiz hazır olalım” dedi.
CHP'liler daha sonra belediye binası bahçesinde çay içip durum değerlendirmesi yaptı.
(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)




















Editör: Haber Merkezi