CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ve CHP İstanbul Milletvekili Adayı Yüksel Kılınç, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önüne gelerek Dilek Doğan'ın yakınlarıyla görüştüler.



Barış Yarkadaş, gazetecilerin sorusu üzerine şunları kaydetti:



"Polis tarafından günler önce vurulan Dilek Doğan'ın ölüm haberini almış bulunmaktayız. Dilek Doğan'ı Ak Toroslarla gelip vurdular ve katlettiler. Başbakan Davutoğlu, birkaç gün önce halkı 'Biz gidersek Beyaz Toroslar gelir' diye korkutmaya çalışıyordu. Davutoğlu'nun bahsettiği Ak Toroslar şu an görevdeler.



İstanbul'un göbeğinde yeri, adresi ve çalıştığı işyeri belli olan 24 yaşındaki Dilek Doğan, evinde arama yapmaya gelen polislere 'Ayakkabıyla girmeyin, galoş giyerek girin' dediği için vuruldu. Bu cinayetin siyasi sorumlusu polise sınırsız yetki veren AKP Hükümeti'dir. AKP Hükümeti, polisi bu tür infazlar için cesaretlenmiştir. Biz bu cinayetin takipçisi olacağız ve faili meçhul haline getirilmek istenen cinayetin sorumlularının yargı önüne çıkartılarak hesap vermesini sağlayacağız.



AKP iktidarı bu infazın üstünü örtmeye çalışıyor. Kamuoyu baskısı dolayısıyla göstermelik bir soruşturma açılarak olay unutturulmaya çalışılıyor. Ne ilginçtir ki Dilek Doğan'a da vurulduğu gün kamuoyundaki terörist algısını güçlendirmek için soruşturma açıldı. Biz bu dosyanın kapatılmasına izin vermeyecek ve ailesiyle birlikte sorumluların ortaya çıkması için mücadele edeceğiz. Halkı Beyaz Toroslarla korkutmaya çalışan Davutoğlu, Okmeydanı Hastanesi'nin önüne gelmeli ve eserini görmelidir." Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi