Öncelikle ilçe genelindeki sorunlara vakıf olduklarını dile getiren vekil adayları, İlçe Başkanı Ahmet Altun aracılığıyla da belediye ile ilgili sıkıntılardan haberdar olduklarını, sahildeki yapılaşmadan ve rant amaçlı peşkeş çekilmelerden duydukları rahatsızlıkları dile getirdiler.


3 Bölge Milletvekillerinden Ayşe Bıçak, Nuri Osman Toroman ve hem MYK üyesi, hem de vekil adayı olan Ahmet Savaş Çolak ziyaretlerinde yerel yönetimlerin önemine değinerek, her ilçenin ayrı ayrı sorunu olduğunu ama genel anlamda ekonomi, sağlık, hijyen ve çarpık yapılaşmanın kentlerin ortak sorunu olduğuna değindiler.

“Sığınma evleri çözüm değil, adrestir”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin mecliste temsil yetkisi alırsa ortak sorunlar hakkında genel politikaları ile çözüm bulacaklarını ifade eden Milletvekili Adayı Ayşe Bıçak, çarpık yapılaşmanın bitmesi, yoğun nüfus akımının da önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çekti. Öncelikle bir kadın olarak, aile içi yapının bozulması, kadına şiddetin artması, çocukların araç olarak sokaklarda kullanılması ile aile yapımızın çöktüğünü ifade eden Bıçak, evdeki geçimsizliğin ana sebebi olarak ekonomiyi ve televizyon dizilerinde gösterilen lüks hayatın çocuklar ve ev hanımları üzerindeki etkisinden bahsetti. Şiddete maruz kalan kadınlar için sığınma evlerinin çözüm değil, adres olduğunu ifade eden Bıçak, “Aile hekimliği yanında aile içi psikolojk danışmanlık hizmeti verilmeli” dedi.

 Sadece kadına değil, tüm aile bireylerine psikolojik danışmanlık hizmetinin verilmesi gerektiğine inandığını belirten MHP Milletvekili Adayı Ayşe Bıçak, “Şiddete uğrayanı alıp, şiddet uygulayanı toplumda bırakmak doğru değil. Kişilerin neden saldırgan olduğunun öncelikle araştırılması gerekiyor” diyerek, “sorunun teşhisini koyup ona göre tedavi etmeliyiz” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Geçtiğimiz aylarda MHP Bakırköy İlçe Başkanı Ahmet Altun’un organize ettiği Ataköy sahilindeki kaçak ve gayri yasal tüm imar izinlerine karşı protesto yürüyüşü yapan MHP İstanbul İl Başkanlığı’nın gerekli suç duyurularını yapıp, takipçisi olduklarını ifade ederek açıklamalarına başlayan MYK Üyesi ve Milletvekili Adayı Ahmet Savaş Çolak, “1 Kasım seçimlerinde gerekli çoğunluğu aldığımız taktirde Bakırköy’e özel bir proje uygulanacağını buradan duyuruyorum” dedi.



“HDP, İmralı ve Kandil’le yapılan pazarlıkları biz içimize sindiremedik”

Bakırköy arazisinin değerli olması hasebiyle Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesi üzerinde yapılan projelerinde takipçisi olduklarını söyleyen Ahmet Savaş Çolak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP ve AKP’nin “Buyursun koalisyonu kursunlar” cümlesinde verilmek istenen mesajın, 13 yıldır Türkiyeyi uçuruma sürükleyen AKP hükümetine türk milletinin tek başına iktidar olma şansı vermediğini,  “Akp’nin çözüm süreci, bizimse ihanet süreci dediğimiz süreçte HDP, İmralı ve Kandil’le yapılan pazarlıkları biz içimize sindiremedik” dedi.

“7 Haziran sonrasında biz bir gerçeği halka deşifre ettik”

Ortada bir ihanetin olduğunu ve  AKP’nin bu ihaneti HDP’nin üzerine atarak kendini sıyırmaya çalıştığını ifade eden Çolak, “Buna izin vermeyeceğiz. Akp Oslo’dan, Bürüksel’den beri bu işin içindedir. Terör örgütü ile bir araya gelip müzakere eden AKP’dir. 7 Haziran sonrasında biz bir gerçeği halka deşifre ettik” diyerek, Türkiye’yi en iyi MHP yönetir anlayışı ile yola çıktıklarını, ortaya koyulan gizli pazarlığı ve gizli ortaklığı ortaya çıkardıklarını söyleyerek, sosyal yardımları yapan bir hareket değil, yoksulları doyuracak bir sistemden ziyade yoksulluğu bitirecek bir sistem üzerinde çalışmalarına devam edeceklerini ve MHP iktidarında  vadettikleri her şeyin 1 yılda hayata geçireceğini taahhüt ettiklerini ifade etti.

Avrupa yakası Erzurumlular Derneği Başkanı olan 3. Bölge Milletvekili Adayı  Osman Nuri Toroman, kent genelinde yukarıya doğru bir yükselme olduğunu, ahbap çavuş ilişkisi ile kentin birilerine peş keş çekildiğini gördüklerini  ve duyduklarını söyledi.  7 Haziran seçimlerinden sonraki zamanı değerlendiren Toroman,  “ Terör almış başını gidiyor. Ekonomi sıcak paraya dayalı bir cehennem gibi. Duvara toslamış bir ülke gibiyiz” dedi.

“Öcalan teröristinin 10 maddesini kabul eden AKP, MHP’nin 4 milli şartını kabul etmemiştir”

1 Kasım seçimlerinde ülke genelinde oy oranlarını yükselteceklerini ve özellikle İstanbul’da bir artış olacağına inandığını söyleyen Osman Nuri Toroman, koalisyonla ilgili sorularımıza da “Dolmabahçe sarayında Abdullah Öcalan teröristinin 10 maddesini kabul eden AKP, Milliyetçi Hareket Partisinin 4 milli şartını kabul etmemiştir” dedi.

 7 Haziran akşamında koalisyon kurulması için görüşülmesi değil, ‘görüşülmemesi’ konusunda karar aldığındığını ifade eden Toroman,  “ Zaten anayasanın ilk 4 maddesini kabul etmeyenler nasıl koalisyon kurulur. 13 yıldır HDP ile beraber yönetiyorlardı. Bizde buyurun hükümeti kurun dedik” diyerek düşüncelerini ifade etti.

“MHP’li vekillerden halk günü sözü”

Ziyaretin sonunda konuşan MHP Bakırköy İlçe Başkanı Ahmet Altun’da, MHP’li vekillerden ayda bir kez ilçeye gelerek, halkın sorunlarını bizzat dinleyerek, yerinde tespit ve gözlemlerle meclise taşıyacaklarının sözünü aldıklarını, vekillerle birlikte ayda bir kez halk günü düzenleyeceklerini ifade etti. 

Selvi Sarıtaç 

Editör: Haber Merkezi