Seçim dönemlerinde Bakırköy Ataköy’de büyük rol oynayarak seçim çalışmalara imza atan Erten, şahsi olarak CHP’den istifa ettiğini ve istifalarında devamının geleceğini söyledi.

Kendisi de apartman görevlisi olan Erten, tüm kapıcıların ortak sıkıntılarını, apartman görevlilerinin bodrum katlarıda sağlıksız ortamda kalması sonucu romatizmal hastalıklara yakalandıklarını ayrıca sosyal güvence ve özlük haklarının da iyileştirilmesi için çok çaba harcadığını söyledi. Erten, CHP’nin çalışma ve gelişmelerinden memnun olmadığı için istifa ettiğini ifade ederek, “CHP partililerine sahip çıkmıyor. Geçmişte meclis üyeliğini yaptığım belediye başkanım 5 aydır bana randevu dahi vermiyor” dedi.

Meclis üyesi olduğu dönemde Türkan Saylan Kız Yurdu’nda kalan öğrencilerden ödeme alınmamasına sosyal belediyecilik adına imza attığını ifade ederek şahsına 85 bin lira civarında zimmet çıktığını belirten Erten, “Ne il, ne ilçe, ne de genel merkez hiçbiri ilgilenmedi bizimle. Sosyal belediyecilik adına yapılan bir hizmete, sosyal partinin sahip çıkmaması ayıptır” dedi.

Çanakkaleliler olarak bugüne kadar CHP’yi desteklediklerini, apartman görevlileri olarak da seçim dönemlerinde CHP için çalışıp, kapı kapı broşürlerini dağıttıklarını söyleyen Erten, “Gönüllü hizmet verdiğim partimin ve parti büyüklerimin bana sahip çıkmaması, insani değerlerime aykırıdır. 5-6 arkadaşımla birlikte istifa ettik ve devamıda gelecektir. Henüz herhangi bir partiye geçme konusunda ortak bir karara varmadık. Ama net karar verdiğimiz şey artık CHP’yi desteklemeyeceğiz. Fikir alış verişleriyle farklı siyasal zeminlerde elbetteki ülkemizin ve insanların birlik ve beraberliği için çalışmaya devam edeceğiz” diyerek açıklamasına son verdi.

Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam

 
Editör: Haber Merkezi