Arnavutköy Belediyesi’ne bağlı kuruluşlardan olan ARAŞ tarafından Hadımköy’de TOKİ ve KİPTAŞ toplu konut alanlarına yakın bölgede inşaatına başlanacak olan 720 konutluk Hadımköy Vefa Konutlarının yapımı için Arnavutköy Belediyesi’nin iştirak firması ARAŞ Arnavutköy İnşaat Yatırım, Maliki Nazmi Akpınar Proje ve İnşaat ile TOKİ iştiraki Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş arasında işbirliği protokolü imzalandı.


Geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol kapsamında 720 konutluk Hadımköy VEFA Konutları’nın 600’üne ait satış yetkisi Arnavutköy Belediyesi’nin iştirak firması ARAŞ’a ait olup, bu konutların öncelikle Arnavutköy’de çalışmakta olan kamu kurumlarında çalışanlara satılacağı belirtilen açıklamada Arnavutköy Belediyesi yapmış olduğu bu çalışma ile kamu kurumlarında çalışan vatandaşlara vefa borcunu ödediği vurgulandı.

YENİ İSTANBUL’UN MODERN YÜZÜ

Arnavutköy sınırları içerisinde yer alan Hadımköy VEFA Konutları yapımı bittiğinde Arnavutköy Yönetim Merkezi adı altında birleşen Hükümet Konağı’na, Belediye Hizmet ve Meclisi’ne, kültürel ve sosyal merkezlere, park ve ticaret alanlarına, Hadımköy Yaşam ve Kültür Merkezi’ne, 3.Havaalanı’na, 3. Köprü yoluna ve Kanal İstanbul Projesi’ne komşu olacak.

Konu ile ilgili olarak Arnavutköy Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, konutların modern inşaat teknolojisinin son yenilikleriyle donatılacağı, konutların yanı sıra; süs havuzları, çocuk oyun alanları ve rengârenk peyzaj düzeniyle kaliteli bir yaşam alanı oluşturulacağı belirtildi.

35 bin metrekarelik arsa içerisinde yapılması planlanan Hadımköy VEFA Konutları, 112 adet 3+1 konut ve 589 adet 2+1 konut olarak inşa edilecek. Akpınar Sanayi Bölgesi’ne, TOKİ ve KİPTAŞ konutlarına komşu olan Hadımköy Vefa Konutları; ticaret alanları ve yaşam alanları bir arada bulunduruyor. Projenin hayata geçmesi ile, Arnavutköy’de çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında yıllardır hizmet veren personel satın alacağı konutun borcunu 11 yılda ödeyecekleri belirtilen açıklamada, Projede vatandaşların yaşamsal en ince detaylarının düşünüldüğü ifade edildi. Açıklamada, konutların toplam maliyeti ve satış fiyatları belirtilmedi. Orhan Şimşek/Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi