Yaklaşık iki yıl süren inşaat aşamasında, esnaf ve vatandaşın yeterince mağdur olduğunu söyleyen vatandaşlar, AVM’nin açılmasıyla birlikte yol ve trafik düzenlemesine giren Arnavutköy Belediyesi’ne tepki gösterdi.

Öncesinde hem araç trafiğine açık, hem de park etmeye uygun olan yolların kapandığını söyleyen esnaf, durumun biran önce düzeltilmesini istedi.

HER SOKAĞIN SONU AVM

Yaşadıkları mağduriyetin en önemli nedeninin AVM olduğunu söyleyen bölge esnafı, “AVM’nin açılmasıyla birlikte yol düzenlemeleri de değişti. Buna göre Fatih Caddesi ana caddedir. Yol boyunca da birçok sokağa ve mahalleye bağlı, özellikle ara sokaklara girme ve ana yola çıkma konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Fatih Caddesi’nden Sungur sokağa geçişte sokağın sonuna kadar gidemeyip yan yollarına geçme serbestliği bulunuyor. Sungur Sokağı bölen farklı ara sokaklardan geçme ve o yollardan devam etme serbestliği bulunsa da, sağa sola değil düz bir istikamette seyretmeye izin verilmiş. Ayrıca cadde boyu ve ara sokakların neredeyse tamamında yoğun olarak park edilmiş arabalar bulunmakta. Arnavutköy’ün tam göbeğinde park sorunu, yol sorunu ve kaldırım sorunu yaşıyoruz” dediler.

Ayrıca hiçbir kaldırım taşının birbiri ile aynı olmadığını da ifade eden esnaf, yine Sungur Sokak hizasından Fatih Caddesi boyunca devam edildiğinde dört yol ağzına gelindiğini, geçişlerin Fatih Caddesi’nin bitiminden itibaren döner kavşak olmadığı için bu kez sol şeritle yan yoldan Eyüp Sultan Caddesi’ne devam ederek mecburi istikametle tekrar AVM’nin bulunduğu sokağa gidildiğini söyledi.

500 METRELİK YOL MESAFESİ ARAÇLA 5 KİLOMETRE

“Yani Arnavutköy’de tüm yollar AVM’ye çıkıyor” diyerek tepki gösteren esnaf, belediyenin yaptığı yol düzenlemesi ile ister Düldül Sokak’tan, ister Sungur Sokak’tan veya isterse Eyüp Sultan Caddesi’nden araçla gidilirse gidilsin, doğruca AVM’nin sokağına girildiğini belirtti.

500 metre sonra ulaşabilecekleri ev yada dükkanlarına 5 km mesafe kat ederek gittiklerini söyleyen bölge halkı ve esnafı, bazı sokaklara giremediklerimi ve bu yanlış düzenlemenin bir an önce düzeltilmesini istedi.

TUĞÇE HUY/ KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi