Küçükçekmece Gölbaşı Davet Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik Arpaçay ilçesinden görsellerin yer aldığı slayt gösterisiyle başladı. Sanatçı Metin Güngör'ün sahne aldığı gecede katılımcılar gecenin ilerleyen saatlerine kadar halay çekip doyasıya eğlendiler.

MUTLU: HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK

Düzenlenen gecede bir konuşma yaparak ve ilgiden dolayı konuk ve hemşerilerine teşekkür eden Kars Arpaçay Dernek Başkanı Gündüz Mutlu, “Biz Arpaçay Derneği olarak sizlerin desteğini alarak Arpaçay İlçemize hizmet için yola çıktık. Bazı projelerimizi pandemi nedeniyle yapamadık ama pandemiye rağmen durmadan Arpaçaylılara hizmet etmek için gayret gösterdik.” dedi.

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı 'ESINE' görseli olabilir

“HEMŞERİLERİMİZİN VERDİĞİ DESTEKLE PROJELERİMİZ HAYAT BULDU”

“Hemşerilerimizin verdiği destekle bazı projelerimiz hayat buldu.” diyen Mutlu, bu projelerden en önemlisinin Kars Arpaçay Dernekler Federasyonu, Arpaçay Derneği’nin ocağında kurulmasına önderlik yapmaları olduğunu belirtti.   Federasyonun güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini belirten Mutlu, göreve geldilkleri14 Ekim 2018 tarihinden sonra yönetim kurulu olarak yaptığı hizmetleri şöyle açıkladı:

“*Arpaçaylı hemşerilerimizi deneğe üye yapmaya başladık.

*Kars Arpaçay köy derneklerinin toplantılarına, yemekli gecelerine katılıp destek sunduk.

*Hemşerilerimizin düğünlerine katılıp moral verdik. Cenazelerinde katılarak acılarını paylaştık.

*Cenazelerimizi ve önemli etkinliklerimizi sms yoluyla bildirdik.

*Pandemi döneminde ihtiyaç sahibi üyelerimizin maddi yardımların yanında Ramazan aylarında erzak koli yardımında bulunduk.

*Her yıl yapılan geleneksel Kaz Gecesi’ni yaparak bütün Arpaçaylıları bir araya getirdik.

*Yükseköğrenim gören öğrencilere burs verdik. 

*1500 adet kıyafeti Arpaçay ve köylerine muhtarlar aracılığıyla dağıttık.

*Bunları yaparken Derneğin kasasından tek kuruş harcamadan kendi dost ve hemşerilerimizin yardımlarıyla yaptık.”

“DESTEK SUNARSANIZ ARPAÇAY DERNEĞİ İÇİN BİR YER ALACAĞIZ”

Mutlu, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Derneğimizin projelerinin hayata geçmesinde madde manevi katkı sunan, başta İş insanı siyasetçi Özdemir Polat'a, Kavram Üniversitesi kurucusu Bahattin Durmuş'a,  İş İnsanı Bayram Tanrıverdi'ye, KARPAT Vakfı Başkanı Erkan Koçali'ye, MHP MYK Üyesi Gökhan Türkeş Öngel'e, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay'a, fikirleriyle tecrübesiyle derneğimize abilik yapan derneğimizin üyesi Gazeteci Mustafa Küpeli'ye ve destek sunan bütün hemşerilerime yönetim kurulu olarak çok teşekkür ediyorum.

Şimdi bu hizmetlerimizi yapacağımız bir dernek binasına ihtiyacımız var. Bankada birikmiş biraz paramız var. Sizler destek sunarsanız Arpaçay Derneği için bir yer alacağız”

OYMAK: GÜÇLENEREK YOLUMUZ DEVAM EDİYORUZ

Daha sonra konuşan Kars Arpaçay Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Oruç Oymak, “Kars- Arpaçay'ın kıymetli büyüklerinin desteğiyle kurduğumuz Kars Arpaçay Dernekler Federasyonu Bütün Karslıları heyecanlandırdı. Birlik beraberlik içerisinde, güçlenerek yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

ARPAÇAY HALISI HEDİYE EDİLDİ

Arpaçay Dernek Başkanı Gündüz Mutlu,  geçtiğimiz yıl eğitim ve öğretim kampanyasına deksek veren, Arpaçay Derneği’nin Onursal Üyesi Polat Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Polat'a, Kavram Üniversitesi Kurucusu Bahattin Durmuş'a, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay’a, Arpaçay derneğinin onursal üyesi KARPAT Vakfının Kurucusu Erkan Koçali'ye, MHP MYK Üyesi Gökhan Türkeş Öngel’e Arpaçay ilçesinin işlendiği birer halı vererek teşekkür etti.

Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi