Dünyanın çatısı olarak kabul edilen Nepal’de 25 Nisan’da meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde, görev yapan Asya Arama ve Kurtarma ekibine plaket verildi.

Sultanbeyli’deki Kimse Yok Mu Derneği'nin genel merkezinde düzenlenen törende Nepal'deki kurtarma ile medikal destek ekibinde yer alanlar plaketle ödüllendirildi. Nepal’de meydana gelen depremde görev yapan 17 kişiye yaptıkları üstün gayret ve çalışmalardan dolayı, Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkan yardımcısı Levent Eyüboğlu tarafından teşekkür plaketi verildi.

Plaket takdimi sonrası bir açıklama yapan Levent Eyüboğlu, Asya Arama ve Kurtarma ekibi şimdiye kadar 14 büyük afette başarıyla görev yaptığını söyledi. Eyüpoğlu, "ASYA, Kimse Yok Mu’ nun afet yönetimine bakan yüzüdür. Diğer bir ifadeyle; ilk anından son anına kadar Kimse Yok Mu adına afetleri ASYA yönetir. Ülkemizde büyük yaralar açan 17 Ağustos 1999 depremi sonrasında ihtiyaca binaen kurulan Kimse Yok Mu, geride kalan süre zarfında ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde deprem, sel, fırtına ve tayfun gibi afetler sonrası; din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin Türkiye’den tüm dünya insanlarının yardımına koşan bir gönüllü kuruluş olarak öne çıkmıştır. ASYA; dünya standartlarına uygun olarak arama-kurtarma, medikal destek ve psiko-sosyal destek ekipleri halinde organize edilmiş son teknoloji ekipmanları ve 350 profesyonel ekibiyle her an olabilecek afetlere hazır.” dedi.

Törende daha sonra Nepal’de görev alan arama kurtarma ekibinde görev yapanlara plaket verildi.



 

Editör: Haber Merkezi