Katılımın yoğun olduğu kahvaltıda Ataköylü vatandaşlar Başkan Kerimoğlu'na kendisini göremediklerini, sık sık böyle mahalle toplantıları düzenleyerek istek ve taleplerini bizzat kendisine iletmek istediklerini dile getirdi.



"Bakırköy Bülten Gazetesi'ni, Bakırköy Belediyesi Çalışanı Dağıttı"

Kahvaltının başlangıcında Bakırköy Belediyesi çalışanlarından Buğra Işım'ın belediyeye ait olmadığı söylenen, imtiyaz sahibi Bahadır Gülsever'e ait "Bakırköy Bülten" isimli gazeteyi masalara dağıtması dikkat çekti.

"Sizi aramızda görmek istiyoruz"

Ataköylüler, başta Ata Park olmak üzere park şartnamesindeki maddeleri, kentsel dönüşümü, ev ve sokak hayvanlarını olmak üzere bir çok konuyu Başkan Kerioğlu'na ileterek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

"Paklarımızda Bilgisayar Odası İstemiyoruz"

Ata Park içerisinde yer alan mevcut binanın yenilenmesi dışında yapılacak değişikliklerin, başta çocuklar olmak üzere çevre halkı tarafından da olumsuz karşılandığını ifade eden vatandaşlar, şartnamede yer alan 6 masalı Bilgisayar odasının olmaması gerektiğini söylediler.

"Bizler çocuklarımızı evden dışarıya internet başından alıp, doğaylası yeşil kalmış nadir mekanlardan biri olarak kalan parkımıza oyun oynasınlar, nefes alsınlar diye getiriyoruz. Burada zaten mevcutta bir kütüphane var. Çocuklarımıza kitap okumayı aşılayalım" diyerek düşüncelerini anlattı. Bu konuya dikkate alacağını belirten Başkan Kerimoğlu, Ata Park'a vatandaşların istekleri doğrultusunda bilgisayar odasının yapılmayacağını söyledi.



"Ev ve Sokak Hayvanları da konuşuldu"

Ataköylüler, evlerinde hayvan besleyen vatandaşlara da "Biz nasıl çocuklarımızın sokağa tuveletini yapmasına izin vermyorsak, sizde onlara izin vermeyin ve gerekeni yapın" diyerek çağrıda bulundu.
Ata Park'ın kendi içerisinde güvenlik noktasında bir sıkıntısı olmadığını belirten vatandaşlar, şartnamede yer alan restorant tipi yapının dışarıdan gelen insanlara mekan olabileceğini ve buranın mahalle arasında bir yer olduğu için de, böyle bir yapılaşmayı kaldırmayacağını söyleyerek, güvenlikleri konusunda endişe duyduklarını ifade ettiler.



"Mart Ayında Kentsel Dönüşümle ilgili Projeyi Bakanlığa Sunduk"

68 yaşında olduğunu söyleyerek Başkan Kerimoğlu'na "Benim gelecekten beklentim çocuklarımızdan yana. Peki istikbalimiz olan Kentsel Dönüşümle ilgili bir gelişme varmı?" diye soran bir vatandaşa cevap veren Başkan Kerimoğlu, Mart ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına proje verdiklerini söyleyerek, Bakırköyde Kentsel Dönüşüm'ün yerinde, katında ve ek maliyetsiz olarak yapılacağını söyledi.



"Ayrışmadan, birleşerek çalışmalarınıza devam edin"

Bakırköy Musiki Konservatuarı Vakıf Başkanı İsmail Ertürk'e de, Bakırköy Müzik Akademisi ile Bakırköy Musiki Konservatuarı Vakfı'nın kendi aralarındaseçimlerde sorun yaşadığını ve belediye olarak bu soruna müdahil olmadıklarını söyleyen Başkan Kerimoğlu, böyle bir sorununda olmaması gerektiğini ifade ederek, "Bizim için hepsi kıymetlidir, değerlidir. Lütfen ayrışmadan, birleşerek çalışmalarınıza devam edin" dedi.



"28 yıl çaycılığını yaptığım parkta bir veda kahvaltısı ile vatandaşlara "Güle güle" demek istiyorum"

Geçtiğimiz günlerde Attila İlhan Park ihalesi ile Avas Mensucat Ltd. Şti'ne 1 yıllığına kiralanan ve halk arasında Kavaklı Park olarak bilinen parkın eski işlemecilerinden olduğunu ifade ederek kendini tanıtan Kavaklı Park Aş. ortaklarından A. Arif Özet'te, 28 yıl çaycılığını yaptığı parkta bir veda kahvaltısı ile vatandaşlara "Güle güle" demek istediklerini söyledi. Böyle bir kahvaltılı toplantıya sıcak bakan Başkan Kerimoğlu, "En kısa zamanda böyle bir kahvaltıyı organize ederseniz, seve seve katılırım" dedi.




"Vatandaş, Tıp Merkezi'ni Sordu"

Son zamanlarda Bakırköy Tıp Merkezi hakkındaki söylentilerden dolayı Tıp Merkezi'nin akibetini soran vatandaşa da cevap veren Başkan Kerimoğlu, "Tıp Merkezinde Üniversite hastanesinde olmayan tetkikler yapılıyor. Evet yapılıyor ama hizmet kalitesi eksikliği var. Hizmet kalitesini revize edebilecek, çalışkan, dinamik, bitmiş okeye dönen değil, cevval hekimlerle bu işi yürütebileceğimiz, revize edeceğimiz bir ekiple çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.

"Bundan sonra da mahalle kahvaltılarımız devam edecek"

Kahvaltının ardından bir değerlendirme yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Ataköylülerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Her mahallede yurttaşlarımızın sorunlarını yerinde dinlemek ve beraber çözüm yolları üretmek halkçı, katılımcı anlayışımızın bir gereği. Bundan sonra da mahalle kahvaltılarımız devam edecek." dedi.

Selvi Sarıtaç
 

Editör: Haber Merkezi