Dış inşaat çalışmaları tamamen biten, iç dekorasyonda da sona yaklaşılan Mustafa Saffet Kültür Merkezi içerisinde konferans salonu, tiyatro salonu, restoran, 4 adet fuaye, çok amaçlı salon, çocuk tiyatro salonu, çocuk atölyesi, müzik atölyesi, yoga ve fitness alanı, 6 adet derslik, dans ve müzik stüdyosu, atölye bulunuyor.

 

USTALARIN ADLARI ATAŞEHİR'DE YAŞAYACAK

 

Büyük halk ozanı Neşat Ertaş’ın adını taşıyan Neşat Ertaş Kültür Merkezi’nin inşaat çalışmaları ise devam ediyor. İçerenköy Mahallesi’nde hizmet verecek 5 katlı kültür merkezinin içerisinde; çok amaçlı eğitim salonları, sergi salonları, fuaye alanları, teknik odalar, sığınak, çok amaçlı spor salonu, öğretmenler odası, muhtarlık, postane, ödeme birimleri ve kafeterya bulunacak.

 

Kemal Sunal ve Neşat Ertaş Kültür Merkezlerini Ataşehir’e kazandırmak için gerekli çalışmaları yapan Ataşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Mahallesi’nde hizmete açmayı planladığı Erdal Eren Kültür Merkezi için de yakında ihale süreci başlayacak.

 

Ataşehir Belediyesi Esatpaşa ve Ferhatpaşa mahallerinden sonra İçerenköy Mahallesi’ne de bir taziye evi kurdu. Taziye evinde 130 metrekarelik ana salon, 4 adet de 25 metrekarelik odaları ile mutfak ve tuvalet yer alıyor.

 

Küçükbakkalköy Mahallesi’nde hizmete açılacak ve toplam 1100 metrekare inşaat alanına sahip Emekli Dinlenme Evi içerisinde ise; çok amaçlı salonlar, dinlenme salonları, hukuk danışmanı, psikolojik danışman, bilgisayar ve müzik derslikleri, kulüp odaları, engelli koordinasyon ofisi, dans salonu, satranç odası yer alacak.

Bu dinlenme evi, emeklilerin sosyal hayattan kopmamaları, teknolojik yeniliklere kendilerini adapte edebilmeleri, psikolojik ve hukuksal zorluklar konusunda yardım alabilmeleri ile kendi aralarında hoşça vakit geçirebilmelerine olanak sağlayacak.

 

Ataşehir Mozaik Çarşı’nın karşısına yapılan 270 metrekarelik Emekliler Lokali’nde ise kafeterya, lokal, idari birim, mutfak ve tuvalet bulunuyor.

 

2009 yılında kurulan Ataşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan ve bu yıl 5. yaşını kutlayan Bahriye Üçok Hasta Konukevi; şehir dışından İstanbul’daki hastanelerde tedavi olmaya gelen fakat kalacak yer sıkıntısı yaşayan, hasta ve yakınlarını ağırlamaya devam ediyor.

 

4 yıldır hizmet veren Ataşehir Belediyesi Kadın Konukevi; şiddet gören, kimsesi olmayan kadınlara ve çocuklara barınma, psiko-sosyal destek ve rehabilitasyon ile eğitim hizmetleri sağlıyor.

 

Yine 4 yıldır hizmet sunan Ataşehir Belediyesi Kız Öğrenci Konukevi, kız öğrencilere sıcak bir yuva olmaya devam ediyor. Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi