Ataşehir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, ilk olarak 22-24 Ekim tarihleri arasında Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Ataşehir Caz ve Sinema Günleri” ile başladı. Üç gün boyunca müzikseverler Amfili Park’ta müzik dolu akşamlar yaşadı. Birbirinden yetenekli genç müzisyenler; Manuş-u Ala, JazzMatiz, Subway Jazz Station, Esra Kaya Trio, So Swing! ve Kökkadro Ataşehirlilere caz esintileri sundu. Günün stresini atarak keyif dolu saatler geçiren sanatseverler, çalınan müziklere dans ve alkışlarıyla eşlik ederken çocuklar da doyasıya eğlendiler. Konserin ardından yapılan film gösterimiyle de Ataşehirliler sinema keyfi yaşadılar.

Kutlamalar 28 Ekim Perşembe günü Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle devam etti. Aynı günün akşamı meydan bu kez, saat 20.00’de başlayan Niyazi Koyuncu ve Moğollar konserlerine ev sahipliği yaptı. Konserlere; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP PM üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Başkan Vekili Kudret Aslan, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve çok sayıda Ataşehirli katıldı.

KOYUNCU VE MOĞOLLAR RÜZGARI ESTİ

Moğollar ve Niyazi Koyuncu en sevilen şarkılarını, alandaki Cumhuriyet coşkusuna ortak olan yurttaşlar için söyledi. Sahneye ilk çıkan Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinden Niyazi Koyuncu, dillerden düşmeyen şarkı ve türkülerini sevenleriyle birlikte söyleyerek renkli bir konsere imza attı. Söylediği şarkılarla konser alanını dolduran vatandaşları coşturan Niyazi Koyuncu’nun şarkılarındaki tulumun ve kemençenin sesini duyan Ataşehirliler de konser alanında horon oynadılar.

DOYASIYA YAŞANDI

Ardından sahne alan Cahit Berkay, Taner Öngür, Serhat Ersöz, Emrah Karaca ve Kemal Küçükbakkal’dan oluşan Moğollar grubu da verdiği konserle müzikseverlere keyif dolu anlar yaşattı. Grup üyelerinden Cahit Berkay Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde Ataşehirlilerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ileterek, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür etti. Yaklaşık bir saat süren sahne performansı esnasında ünlü grup, aralarında Cem Karaca ve Barış Manço'nun bestelerinin de bulunduğu sevilen şarkılarını seslendirdi.

Kutlamaların bir diğer merkezi olan Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde ise “Uluslararası İstanbul Akordeon Festivali”nin galası yapıldı. Ataşehir Belediyesi, Akordeon ve Körüklü Çalgılar Eğitim ve Uygulama Çalışmaları Derneği (AKORDER), İstanbul Okan Üniversitesi ve Dünya Akordeon Konfederasyonu ortaklığıyla düzenlenen festival 1 Kasım’a kadar devam edecek.

Editör: Haber Merkezi