Akıllı telefonların en büyük dezavantajı olan şarj sorununa Avcılar’da çevreci bir çözüm bulundu. Gelişen teknolojiye duyarsız kalmayan Avcılar Belediyesi başlattığı ücretsiz WİFİ hizmetinin ardından, Merkez Bülent Ecevit Emekliler Parkı’na “Akıllı Direk” yerleştirdi. “Akıllı Direk” sayesinde sürekli şarj sorunu yaşayan insanlar telefonlarını şart etme imkanı buluyorlar. Vatandaşlar, Avcılar Belediyesi tarafından doğadaki temiz enerjiden yararlanmak amacıyla güneş enerjisiyle çalışan “Akıllı Direk” sayesinde ücretsiz olarak hem telefon şart etme hem de Wi-Fi hizmetlerinden faydalanabiliyorlar.

DOĞAL AFETLERE HAZIRLIK KAPSAMINDA
Avcılar Belediyesi’nin başlattığı proje kapsamında “Akıllı Direk” ilk etapta şehir merkezindeki Bülent Ecevit Emekliler Parkı’na kuruldu. Akıllı Direklerde ayrıca doğal afetler için toplanma merkezi olduğuna dair ibareler yer alıyor. Olası doğal afetlerde akıllı direkler hiçbir elektrik aksamı taşımadığı ve tamamen güneş enerjisiyle çalıştığı için her koşulda kesintisiz hizmet sunuyor. Avcılar Belediyesi doğal afetlere hazırlık kapsamında toplanma alanı olarak belirlenen parklara “Akıllı Direk” kurulumu gerçekleştirilerek, tüm Avcılar’ı kapsayacak.

VATANDAŞLAR MEMNUN

Avcılar Bülent Ecevit Emekliler Parkı’na konumlandırılan güneş enerjili şarj ve wi-fi istasyonu, aynı anda birden fazla telefonun ve USB bağlantılı elektrikli cihazların şarj olmasını sağlıyor. “Akıllı Direk” ayrıca vatandaşlara wi-fi bağlantısıyla ücretsiz internet imkanı sunuyor. Güneşli zamanlarda üzerindeki bataryaya biriktirdiği elektrik enerjisi ile gece ve güneşsiz günlerde de hizmet veriyor. “Akıllı Direk” adlı şarj ve wi-fi istasyonunu kullanan vatandaşlar ise projenin çok güzel bir çalışma olduğunu belirterek bu hizmete kendilerine sunan Avcılar Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

ÜCRETSİZ İNTERNET HİZMETİ DEVAM EDİYOR

Avcılar Belediyesi tarafından ilçenin yoğunlukla kullanılan noktalarında sunduğu ücretsiz kablosuz internet (Wİ-Fİ) hizmeti devam ediyor. Avcılar Belediye Binası ve Çevresi, Avcılar Marmara Caddesi Belediye Meydanı, Avcılar Atatürk Parkı ve Bülent Evcevit Emekliler Parkı’nda olarak sunulan internet hizmetinden vatandaşlar, WI-FI erişimi sağlayan tüm cihazlardan erişim sağlayarak ücretsiz olarak yararlanabiliyorlar.
Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi