Çocuk evleri ve çocuk kulüpleri bahar şenlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte "Anne-Baba Eğitim Programı"nı başarıyla tamamlayan ebeveynlere sertifikaları verildi.

Avcılar Belediyesi Cihangir Kent Evi'nde gerçekleştirilen "Çocuk Evleri ve Çocuk Kulüpleri Bahar Şenlikleri"ne katılan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, “Belediyemizin çocuk evleri ve kulüplerinde her sabah güne 'Küçüklerini sevmek ve büyüklerini saymak' üzere andımız'ı söyleyerek başlayan, doğaya ve hayvanlara karşı duyarlı, hümanist bilinçle yetişen çocuklarımız için düzenlediğimiz bahar şenliğinde geleceğe ışık saçan çocuklarımızla bir araya geldik. Çocuk Evleri ve Çocuk Kulüplerimizde 3-5 yaş çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlamak, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmak amacıyla hizmet verdiğimiz çocuk evi ve kulüplerimiz çocuklarımızın bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişimlerinin de temelinin atıldığı önemli bir eğitim müessesi olacaktır. Çocuk kulüplerimizin artırılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

BAŞKAN TOPRAK “ÇOCUKLAR ANNE VE BABALARINI TAKLİT EDER”

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, "Çocuk Evleri ve Çocuk Kulüpleri Bahar Şenlikleri" kapsamında düzenlenen etkinlikte aynı zamanda yedi haftalık "Anne-Baba Eğitim Programı"nı başarıyla tamamlayan ebeveynlere eğitim sertifikalarını takdim etti.

Başkan Toprak, "Avcılar’da yaşayan her çocuğun bedensel sağlığı kadar ruh sağlığını da önemsediklerini belirterek; “Geleceğimiz olan çocuklarımız için ailelere ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri önceden veriyoruz. Çocuklar anne ve babalarını davranışlarını taklit eder ve onlardan çok etkilenirler. Bu nedenle anne ve babalara aile içi ilişkilerinin nasıl olması gerektiği konusunda danışmanlık hizmeti sunarken, bir rehber niteliğinde hazırladığımız eğitim programımızla da onlara destek olmayı sürdürüyoruz. Bu tür eğitim projelerimiz devam edecek” dedi.

Çocuğu kaç yaşında olursa olsun, her ebeveynin ihtiyacı olan bilgileri içeren ‘Anne-Baba Okulu’ programında eğitim gören ailelere teşekkür eden Başkan Dr. Toprak Benli, eğitime katılan ailelere sertifikalarını takdim etti.

Düzenlenen festival kapsamında çocuklara çeşitli ikramlar yapılırken, çocuklar hazırlanan oyun platformlarında eğlenceli dakikalar geçirdiler.
Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi