Avcılarlı vatandaşlar, yapılan projelerden ve hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Başkanımız bizi her sabah Emekliler Parkı’nda ziyaret ediyor. Tüm ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Bundan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

Görüşünü aldığımız öğrenciler ise “Yurt sıkıntılarımız belediye başkanımızın projeleriyle birlikte sona erecek. Artık üniversitemizin yakınında hem de güvendiğimiz bir ortamda konaklayacağız. Bu imkânları sağladığı için Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak’a teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Huzur ve Konuk Evi hizmete açılacak

Avcılar Belediyesi kimsesiz ve yaşlıların güven içinde barınmalarını sağlamak amacıyla yapımına başlanan “Avcılar Belediyesi Huzur ve Konuk Evi” çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

2016 yılında bitirilerek hizmete sunulması planlanan Avcılar Belediyesi Huzur ve Konuk Evi toplam 11 bin 470 metrekare inşaat alanına sahip ve 146 kişi kapasiteli olarak planlandı. Kaba ve ince inşaat çalışmaları biten huzur ve konuk evinde, iç düzenleme ve diğer çalışmalar devam ediyor.

MODERN VE KONFORLU TESİSLER

86 adet tek yataklı ve 30 adet çift yataklı, banyo ve mutfağı içinde barındıran odalardan oluşan sosyal hizmet binası, yaşlıların hoşça vakit geçirebilecekleri açık-kapalı sirkülasyon alanları, kütüphane, konferans salonu, hobi odaları, oyun odaları, fitness salonu gibi sosyal alanları da kapsıyor. Ayrıca binada yemekhane, çamaşır ve ütü odaları, idare odaları, revir, hemşire odası, ofisler, bekleme salonları, teknik hacimler ve sığınak yer alıyor. Huzur ve konuk evi fonksiyonlarını bünyesinde barındıran, Avcılar Belediyesi Sosyal Hizmet Binası modern bir tesis olma iddiasına sahip.

EMEKLİ VE YAŞLI DOSTU BELEDİYECİLİK

Avcılar ve çevresindeki kimsesiz ve yaşlıların huzur ve güven içerisinde barınabilecekleri ve sosyal etkinliklerde bulunabilecekleri modern bir mekan oluşturduklarını belirten Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, “ Sosyal belediyeciliğimizin standartlarından biri olan ‘Emekli ve Yaşlı Dostu’ anlayışımız gereği, yaşlılarımıza evde bakım hizmeti sunulmakta olup, evde kuaför hizmetleri dahi verilmektedir. Hizmete sunduğumuz aşevimiz aracılığıyla kimsesiz, hasta, yaşlı ve engelli olup yemek yapamayanların evlerine günde 3 çeşit sıcak yemek bırakılmaktadır.  Bunun yayında inşaat çalışmaları devam eden Huzur ve Konuk Evi projemizle de artık yaşlılarımız ve bakıma muhtaç insanlarımız orada sağlıklı bir biçimde belediyemizin hizmetlerinden yararlanabileceklerdir. Avcılar’da hiçbir yaşlımız mutsuz olmayacak, kimsesiz ve yaşlı vatandaşlarımız belediyemizin sıcak elini hissedecekler. Sosyal içerikli projelerimiz artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

300 yataklı ‘Öğrenci Misafirhanesi’ hizmete girecek

Avcılar Belediyesi’nin Üniversite Mahallesi’nde yapımı devam eden Avcılar Belediyesi Üniversite Öğrenci Misafirhanesi’nde çalışmalar devam ediyor.

Avcılar Belediyesi tarafından İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi ve yakın bölgede bulunan üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçları ile ilçe sınırlarında misafirhane ihtiyacını karşılamak amacıyla ulaşım kolaylığı dikkate alınarak Üniversite Mahallesi’nde yapımı devam eden, 300 yataklı Avcılar Belediyesi Üniversite Öğrenci Misafirhanesi’nde çalışmalar büyük bir hızla sürüyor.

KABA İNŞAAT BİTTİ

Kaba inşaatı tamamen biten binada, kaba sıva, alçı sıva çalışmaları ile mekanik ve elektronik tesisat çalışmaları devam ediyor. Avcılar Üniversite Mahallesi’nde 18 Bin metrekare inşaat alanında, 22 katlı olarak projelendirilen öğrenci misafirhanesi 300 kişi kapasiteli modern bir misafirhane olarak hizmete sunulacak. Kontrollü geçiş sistemi olan misafirhanede 8 araçlık kapalı otopark, katlarda tek kişilik apart odalar,  24 saat sıcak su, kablosuz internet bağlantısı, çamaşır ve ütü odaları, 300 kişilik yemekhane, spor aktivite salonları, etüt ve sosyal aktivite salonları ile kafe, kuaför ve satış birimleri yer alacak.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ MİSAFİR EDECEĞİZ”

Öğrenci misafirhanesinin bitirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, “Üniversitenin ilçemize entegrasyonu için daha önce başlatılmış olan öğrenci misafirhanemizin kaba inşaatının tamamlanmasının ardından, kaba sıva, alçı sıva işleri ile mekanik ve elektronik tesisat sistemleri çalışmaları devam ediyor. Üniversite Öğrenci Misafirhanemizde ilçemize üniversite eğitimleri için gelen öğrencilerimizi misafir edeceğiz daha sonra da yurtlara yerleştireceğiz” dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi