İçişleri bakanlığı ve AFAD başkanlığı tarafından ilan edilen 2022 Yılı Afet Tatbikat Yılıdolayısıyla tatbikatlar tüm hızıyla sürüyor.  Küçükçekmece’de görkemli bir AVM olan Armoni Park’ta arama kurtarma tatbikatı gerçeği aratmayacak şekilde oldu. Küçükçekmece Kaymakamlığı İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Koordinasyonu tarafınca bir tatbikat düzenlendi. Tatbikat ile personellere ve vatandaşlara afet kurtarma konusunda bilgilendirilmek amacıyla eğitimler verildi.

Tatbikata Küçükçekmece Belediyesi Arama Kurtarma Birliği, İstanbul İtfaiye ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü personelleri, Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği(MAG/AMEDER), İHH İnsani Yardım Vakfı ve Arama Kurtarma personelleri katıldı.  

“YARALI KURTARMA İNİŞİ YAPILDI”

Sivil Savunma Amiri Fatih Kapısız, vatandaşlara verdikleri eğitimi şöyle anlattı:

“Armoni Park’ta personele yönelik bir afet kurtarma tatbikatı eğitimi verdik. Öncelikli olarak deprem sonrası arama kurtarmaya dayalı bir tatbikat gerçekleştirdik. Olası bir yangında neler yapılması gerektiğine dair tatbikat yaptık. Kurtarma ekipmanlarımızı burada sergiledik. Çatı katında yaralı kurtarma inişi yaparak eğitime son verdik.”   

“PERSONELLERİMİZ BU EĞİTİMLE AFETE KARŞIN HAZIR HALE GELDİ”

Armoni Park AVM Müdürü Çağrı İzci, eğitim ile ilgili duygularını ifade etti:

 “Personellerimize ve ziyaretçilerimize olası afet durumunda bilinçlendirmek için Küçükçekmece Kaymakamlığı ve İlçe Afet ve Acil Duru Yönetim Koordinasyonu ile organize ettiğimiz bir tatbikattı. Etkinlik başarılı bir şekilde geçti. Tatbikata katılım çok yoğun oldu. Bize eğitim veren tüm birimlere teşekkür ediyorum. Personellerimiz bu eğitimle olası afet durumuna karşın hazır hale geldi.”SÜLEYMAN ÇAY

Editör: Haber Merkezi