Bağcılarlılar 11 ayın sultanı Ramazan ayını anlamlı programlar eşliğinde ‘hoş geldin’ diyerek karşıladı. İlçe sakinlerinin doldurduğu ve 60 standın hizmet verdiği Bağcılar Meydanı’ndaki Etkinlik Alanı, ilk gün anlamlı ve duygulu programlara ev sahipliği yaptı.



Bağcılar Belediyesi’nin ilk mahalle iftarı Bağlar Mahallesi’ndeki Anafartalar İlkokulu’nda düzenlendi. İftara katılan 2500 ilçe sakini aynı sofrada iftar yaparken, kardeşlik, dostluk ve komşuluk örneği sergilediler. Etkinlik Alanı’nda yerlerini alan ilçe sakinleri, İSTOÇ Camii İmam Hatibi Mustafa Kızılcaoğlu’nun gür sesiyle okuduğu Kur’an tilavetini de huşu içerisinde dinlediler.




Programın ilerleyen anlarında sahne alan Televizyon Programcısı Dursun Ali Erzincanlı okuduğu şiir ve naatlarıyla Peygamber Efendimiz’i (s.a.v) anlattı. Erzincanlı’yı ilgiyle dinleyen davetlilerin zaman zaman duygulandığı görüldü.




“RAMAZAN AYI İYİLİK AYIDIR”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptığı konuşmada Ramazan ayının dostluk ve dayanışma duygularının yaşandığı, ihtiyaç sahiplerinin hatırlandığı, komşuluk ilişkilerinin hat safhaya ulaştığı ay olduğunu kaydetti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, ‘Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan Ve Her Ramazan” mesajıyla ülkemizde güzellik ve iyiliklerin konuşulacağı bir Ramazan’ı daha yaşayacaklarını ifade eden Çağırıcı şunları söyledi.




“Bağcılar’da yine Ramazan farklı yaşanır, diyoruz. Her akşam bir veya birkaç mahallemizde iftar programları düzenliyoruz. 2500 ile 5 bin hemşehrimi gönül sofralarında ağırlıyoruz. Hayırseverlerimizin de desteğiyle ihtiyaç sahipleri dostlarımızı lokantalarda ağırlayacağız. ‘Askıda Ekmek Projesi’ kapsamında hemşehrilerim, bir ekmek de ihtiyaç sahipleri için alarak sepete bırakacak. Yetimler Haftası’nda yetimleri en güzel mağazalardan giyindireceğiz. Kazakistan ve Almanya’da iftar programları düzenleyeceğiz.”




“60 STANTTA KÜLTÜREL ZENGİNLİKLER YAŞATILIYOR”

Bağcılar Meydanı’ndaki Etkinlik Alanı’nda ayrıca hizmete sunulan ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı 60 stantta ülkemizin dört bir köşesinden gıda ve giyecek ürünleri sergileniyor. Değişik lezzet ve tatlardan oluşan yiyeceklerden satın alan ilçe sakinleri, bolca sohbet ediyor ve hoşça vakit geçiriyor.
 

Editör: Haber Merkezi