CHP’li Belediyelerin yönetiminde olan ve İBB’nin hizmet sorumluluğunda olan Ana-arterlerde ve özellikle sahil kesimlerinde İBB neden hizmet yapmıyor? Görevini neden yerine getirmiyor? Bu ayrımcı anlayış ne zaman bitecek?

Bakırköy Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Ali Rıza Akyüz hazırladığı önergesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hizmet sınırları içinde olan Bakırköy Kennedy Caddesinden Yeşilköy Çiroz Sahiline kadar sahil yolu boyunca temizlik hizmetinde önemli sorunlar yaşandığını ve en büyük sorunun Yeşilyurt-Yeşilköy sahil kesiminde yaşandığını ve bu bölgede (Fener’den Çiroza kadar) özellikle yaz aylarında vatandaşların sabah saat yediden itibaren yürüyüş ve spor aktiviteleri için kullandığını ve yaz aylarında piknik yapıldığını, bu bölgeden yaz aylarında yoğun şikâyet geldiğini ve Bakırköy Belediyesini sorumlu tuttuklarını dile getirerek konuyu İBB Meclis gündemine taşıdı ve Başkan Kadir Topbaş’a sordu:

Sahil boyunca yıkama araçları ile yıkama çalışması neden yapılmamaktadır? Özellikle sahildeki konteyner diplerinde çöp suları nedeniyle bulunan ağır yağ leke, koku ve görüntü kirliliğinin giderilmeme gerekçesi nedir? Yaz aylarında yıkama programı arttırılmaması ve düzenli yapılmamasının nedeni nedir? Sahil parklarına Büyükşehir Belediyesi görevlileri geç saatlerde gelmekte, uçları sivri sopalarla kağıt ve petler toplanmakta ancak çekirdek atıkları olduğu gibi kalmakta dolayısıyla süpürme işlemi gerçekleşmemesinin yani temizliğin tam yapılmamasını nedeni nedir? Sahil parklarında mangal yakılmaması için herhangi bir önlem yada uyarıcı levhalar bulunmamasının nedeni nedir? Sahilde bulunan Büyükşehir Belediyesine ait konteynerlar hem çok eski hem de çöpten dolayı kokmaktadır. Konteynerlar değiştirilmeme ve kokunun önüne geçmek için yağ sökücü maddeler ile yıkamama gerekçesi nedir? Konteyner bulunmayan yerlerde yetersiz ufak çöp kovaları konulması nedeni nedir? Yeni bir yaz sezonunun başlaması nedeniyle çevre ve insan sağlığı bakımından başka hangi önlemler alınmıştır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2015 yılı Haziran ayı toplantılarında İBB Meclisinin CHP’li Üyeleri Ali Rıza Akyüz, Dr. Hakkı Sağlam, Av.Taner Kazanoğlu, Nadir Ataman, Muzaffer Şahin imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergesi:

Yazılı Cevaplandırılması İstenen Sorular:

Bakırköy Kennedy Caddesinden Yeşilköy Çiroz Sahiline kadar sahil yolu boyunca temizlik hizmetinde önemli sorunlar yaşanmaktadır. En büyük sorun Yeşilyurt-Yeşilköy sahil kesiminde yaşanmaktadır. Bu bölge (Fener’den Çiroza kadar) özellikle yaz aylarında vatandaşların sabah saat yediden itibaren yürüyüş ve spor aktiviteleri için kullanılmakta, yaz aylarında piknik yapılmaktadır. Bu bölgeden yaz aylarında yoğun şikâyet gelmekte ve Bakırköy Belediyesi sorumlu tutulmaktadır. Bu kapsamda;

1. Sahil boyunca yıkama araçları ile yıkama çalışması neden yapılmamaktadır?

2. Özellikle sahildeki konteyner diplerinde çöp suları nedeniyle bulunan ağır yağ leke, koku ve görüntü kirliliğinin giderilmeme gerekçesi nedir?

3. Yaz aylarında yıkama programı arttırılmaması, düzenli yapılmamasının nedeni nedir?

4. Sahil parklarına Büyükşehir Belediyesi görevlileri geç saatlerde gelmekte, uçları sivri sopalarla kağıt ve petler toplanmakta ancak çekirdek atıkları olduğu gibi kalmakta dolayısıyla süpürme işlemi gerçekleşmemesinin yani temizliğin tam yapılmamasını nedeni nedir?

5. Sahil parklarında mangal yakılmaması için herhangi bir önlem yada uyarıcı levhalar bulunmamasının nedeni nedir?

6. Sahilde bulunan Büyükşehir Belediyesine ait konteynerlar hem çok eski hem de çöpten dolayı kokmaktadır. Konteynerlar değiştirilmeme ve kokunun önüne geçmek için yağ sökücü maddeler ile yıkamama gerekçesi nedir?

7. Konteyner bulunmayan yerlerde yetersiz ufak çöp kovaları konulması nedeni nedir?

8. Yeni bir yaz sezonunun başlaması nedeniyle çevre ve insan sağlığı bakımından başka hangi önlemler alınmıştır?

Editör: Haber Merkezi