Bakırköy Belediye Meclisi’nin 5 Ocak’ta yapılan ilk oturumuna CHP’li meclis üyesi Selim Malgaz ile AK Partili meclis üyesi İbrahim Keleş’in 'şikayet' tartışması damga vurdu.

Meclisin gündem görüşmelerine geçilmeden önce söz alan Malgaz, Bakırköy Belediye Meclisi’nden bir üyenin İBB ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne kendisini ‘kaçak inşaat yaptığı iddiasıyla’ şikayet ettiğini söyledi. Malgaz, şikayet üzerine Bayındırlık İl Müdürlüğü’nün inşaatlarını denetlediğini, ruhsatsız veya kaçak inşaatı olmadığı sonucuna ulaşıldığını açıkladı.

MALGAZ: “DÜN MÜCAHİT, BUGÜN MÜTEAHHİT OLMADIM”

Malgaz, “Şikayetçi meclis üyesi arkadaşımız hızını alamıyor. Valilik, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’na beni şikayet ediyor. Bu hırs ve nefret nedir?” diye konuştu.

“Daha geçen ay kaldırıma demir koydum diye 16 bin TL ceza yazıldı” diyen Malgaz, kendisine meclis üyesi olduğu için Bakırköy’de ayrıcalık tanınmadığını sözlerine ekledi. İnşaat listesini meclis divanına sunan Malgaz, “İnşaat şirketim kendi adımadır. Başkasının adını kullanarak inşaat yapmıyorum. Şikayet etmek isteyen olursa, devam etmekte olan inşaatlarımın listesini görebilir” dedi.

Meclis üyesi olanların, mesleklerini bırakamayacağını belirten Malgaz, “Bugüne kadar yüzlerce eski binayı yıkıp, yenisini vatandaşlara teslim ettim. 22 yıldır şerefimle kentsel yenileme işi yapıyorum. TOKİ haricinde hiçbir vatandaşla mahkemelik olmadım. Dün mücahit olup, bugün müteahhit olmadım” diye konuştu.

KELEŞ: SADECE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NA ŞİKAYET ETTİM

Bakırköy Belediye Meclisi Başkanvekili Mahir Çelik, Malgaz’ı bütün meclis üyelerini zan altında bırakmaması için kendisini şikayet eden kişinin ismini açıklamaya davet ettiği sırada, Bakırköy AK Parti meclis üyesi İbrahim Keleş söz aldı.

Vatandaştan gelen şikayet doğrultusunda yalnızca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na şikayette bulunduğunu belirten Keleş, “Burada bir yanlış var. Ben ne valiliğe, ne kaymakamlığa, ne İBB’ye gittim. Ben sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na o konuda bir dilekçe verdim. Selim Bey’in nerelerde inşaat yaptığını bilmem. Beni de ilgilendirmez zaten” dedi. İncirlik Caddesi numara 51’de Anıtlar Kurulu’nun izni olmadan yapılmış olan bir tadilat olduğunu açıklayan Keleş, “Vatandaştan şikayet gelirse babamın oğlu olsa yine şikayet ederim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Özgür Deniz KAYA-Kent Yaşam




Editör: Haber Merkezi