Bakırköy İlçe Kaymakamı Adem Öztürk, Bakırköy Spor ve Vakıf Başkanı Naci Ekşi, BİAD Yönetim Kurulu Başkanı Salim Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Ahmet Altun ve yönetimi, bazı Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, İlçe Dernek ve STK başkan ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

‘Yaşanabilir Bir Türkiye’ için, yaşanabilir bir Bakırköy’ü hep birlikte inşa etmek amacı ile bir grup Bakırköylü tarafından geçtiğimiz yıl kurulan dernek, kurulduğundan bu yana çeşitli hobi kursları, geziler, konserler ve çeşitli kültürel etkinlikleri ile Bakırköylüleri bir araya topladı.


“Mutlu, sorunlarını çözebilen, birbirine sahip çıkan ve en başta birbirini sevgiyle kucaklayan Bakırköylülerin yaşadığı bir ilçe istiyoruz” diyen Bakırköylüler, tarihi Bizans dönemine kadar uzanan Bakırköy’ün nesiller boyunca, eğitim, sanat, alışveriş ve uygarlığın merkezi olduğunu; deniz, hava, kara ve demir yolu bağlantılarının kesişim noktasında bulunan ilçelerinin gözde ve nezih çizgisini daima koruduğunu ve korumaya devam edeceklerini söyledi.


Bakırköylüler Derneğin’in açılış kurdelesini hep birlikte kesen katılımcılar, derneğin yeni yerinde daha geniş bir alanda Bakırköylüleri aynı çatı altına toplayacak olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


Açılış konuşmasını yapan  26.Dönem CHP Diyarbakır Milletvekili Adayı, aynı zamanda Bakırköylü İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı ve Bakırköy Spor Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olan Nurdan Erdiş, Bakırköylüler olarak bölge insanlarıyla bir arada olmak, ilçelerindeki sorunları, yapılması gerekenleri kimseden beklemeden önce kendilerinin elinden geleni yaparak bir arada olmak olduğunu söyledi. Erdiş, “Her semtin kendine ait ilçe dernekleri olmalı ki, ilçe sorunlarını bir araya gelerek konuşsun, tartışsın ve çözüm önerileri üreterek yetkililere ulaştırsın. Biz başarılı olmalıyız ki diğer ilçelere de örnek olalım. Bundan sonra da hep bir arada sohbet edebileceğimiz, ihtiyaçlarımızı, isteklerimizi yetkili mercilere ileteceğimiz toplantılarla bir araya geleceğiz” dedi.


Derneğin kurulmasının Bakırköylülerin fikri olduğunu ve kurucuların sadece öncü olduğunu sözlerine ekleyen Erdiş, “Mutlu şehirler için, mutlu ilçeler olması gerekir. Yerelden genele mutluluğu inşa etmek için hep birlikte el ele vereceğiz. Din, dil, ırk, siyasi düşünce farkı gözetmeden hep birlikteyiz. Burada herkes gönüllü ve isteyerek, sahip çıkarak bir şeyin ucundan tutuyor. Ben değil, biz kavramıyla yolumuza devam edeceğiz” diyerek, ilerleyen günlerde söyleşiler, müzik dinletileri, spor faaliyetleri ve farklı etkinliklerle Bakırköylüler için etkin bir paylaşım platformu oluşturacaklarını söyleyerek, tüm Bakırköylüleri ve Bakırköy dostlarını derneğe beklediklerini söyledi.

Selvi Sarıtaç

 

Editör: Haber Merkezi