Sarıyer Belediyesi’nin mecliste kabul edilen 2014 Faaliyet Raporu görüşmelerine, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tok’un, yakıt giderinin azalmasını açıklarken söylediği söz damga vurdu.

Sarıyer Belediyesi’nin giderlerini azaltmak için ‘Mali Stratejide Tasarruf Tedbirleri’ni projesini hayata geçirdiklerini belirten Mustafa Tok’a konuşması sırasında eleştiri yönelten AK Parti’li Selçuk Bozkır, Tok’tan beklemediği bir cevap aldı.

Belediyenin kulandığı kiralık araç sayısında artış olduğu halde kullanılan akaryakıtta azalma olduğunu söyleyen AK Parti Meclis Üyesi Selçuk Bozkır, “Hesaplarınız tutmuyor ve gerçekçi değil. Araç alımı arttığı halde, mazot kullanımı nasıl azaldı?” diye sordu.

Yaptığı bilgilendirme konuşmasında uygulanan tasarruf tedbirlerini anlatan Mustafa Tok ise, “Ben petrolcüyüm. Akaryakıt alıp satarım. Bu işi çok iyi bildiğim için de bu sektörde bana ‘Petrol Mustafa’ derler, bilmiyorsanız öğrenin” dedi. Tok konuşmasını öyle sürdürdü:

Bugüne kadar Sarıyer Belediyesi’nde sınırsız olarak gerçekleşen ‘taşıtların mazot ihtiyaçları’ yeni tasarruf politikasında ‘zorunlu hizmet kullanımı’ dışında kalan araçların mazot ihtiyaçları ‘sınırsızdan, aylık 100 litreye düşürülerek, ilk 3 ay da büyük başarı sağlanmış olup, bu nedenle ikinci 3 aylık dönemde bu miktar 80 litreye indirilmiştir. Bu sayede de Sarıyer Belediyesi’nde mazot kullanımının azalmasıyla bütçeye yalnızca 4 milyon gider olarak yansımıştır. Yani Mali Stratejide Tasarruf Tedbirleri uygulaması sonucu araç alımı artmış olduğu halde, mazot tüketimi yarıya inmiştir. 2012, 2013, 2014’te belediyemizde akaryakıt tüketimi düştüğü için teşekkür etmeniz gerekir. Çıkın teşekkür edin.” (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam) 
Editör: Haber Merkezi