Yetersiz kalan KYK yurdu kontenjanları, özel yurt ve kiralık daire ücretleri nedeniyle öğrenciler barınacak yer bulmakta zorlanıyor. Özellikle yüz yüze eğitim kararıyla birlikte yapılan zamlar üniversite öğrencileri isyan ettirdi.   Daha önce #kampüsteçadır etiketiyle tepkilerini dile getiren öğrenciler önceki gün İstanbul Kadıköy'de bir araya gelerek Yoğurtçu Parkı'nda sabahladılar.  Seslerini duyurmak için en ulaşılabilir seçenek olan banklarda buluştuklarını aktaran öğrenciler, "İyi ihtimalle binlerce liraya bulabildiğimiz penceresiz, karanlık, dar odalar yerine tercihimizi, sorunun çözümü olabilmek için geniş gökyüzünün altındaki parklarda, sıra arkadaşlarımızla geçirmekten yana kullanıyoruz."  diye konuştular.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Geçtiğimiz günlerde haberlere yansıyan penceresi olmayan küçücük bir odanın 900 TL olması tepki çekmişti. Bu duruma tepki gösteren öğrenciler, change.org'da  “Ev Kiraları Denetlensin, Yurt Ücretleri Düşürülsün.” başlığıyla kampanya başlatarak destek istedi. Kampanyaya an itibariyle 34 bin öğrenci imza attı.

KONUYU BİR AY ÖNCE GÜNDEME GETİRMİŞTİK

29 Ağustos’ta henüz yüz yüze eğitim süreci başlamamışken “Öğrenciler yine cemaat yurtlarına mı gitsin?” başlığıyla konuyu gündeme taşımıştık.  KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi