Göçmenler direniyor!..

14 Kasım 2014 tarihinden beri İstanbul Başakşehir Göçmen Konutları sakinleri parklarına imam hatip okulu inşa etme kararına karşı protestolarını sürdürmeye devam ediyor.
Bölge halkının, STK'ların ve siyasi partilerin desteğini alan direnişe göçmenler hukuk yoluyla ve çadır kurarak direnirken, burayı betonlaştırmak isteyen taraf ise TOMA'lı polislerle işe başladı. Direnen halkı bastırmak için yargı sonucunu beklemeden polis eşliğinde alana getirilen inşaat makinelerine halkın tepkisi daha da büyüdü





‘NEFES ALABİLECEĞİMİZ TEK YER’

Başakşehir’de Göçmen Konutları'nda bulunan tek yeşil alan olan parkı yıkıp yerine İmam Hatip Kız Meslek Lisesi yapılması planlanıyor. Parkın çocukların oynayabileceği, kendilerinin nefes alabileceği son yer olduğunu belirten yurttaşlar parklarını yıktırmamak için mücadele veriyor.






POLİS MÜDAHALE ETTİ: 10 GÖZALTI, 2 YARALI

3 otobüs çevik kuvvet ve 1 TOMA ile polisin barikat kurarak parkın çevresini bariyerle kapattı. Müdahale esnasında mahalle sakini bir kadın fenalık geçirdi. Bir başka kadının ise ayağını kırıldığı, hastaneye kaldırıldığı belirtilirken,
olaylarda 8 kişide gözaltına alınarak Başakşehir Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.






GÖZÜNÜZ NE ZAMAN DOYACAK?


"Her karış yeşil alanı ranta çevirmek zorunda mısınız” diye soran vatandaşlar, “Rant ve kirli emelleriniz için bizlere yaptıklarınıza bakın. Yazıklar olsun size. Sizler de hiç mi Allah korkusu yok? Başakşehir'de yeşil alan bırakmadınız. Tamamını rantınız uğruna betonlaştırdınız. Ne zaman doyacaksınız? Allah gözünüzü doyursun. Çoluk çocuğumuzun oynayacağı alan bırakmadınız. Dedenin ninenin torunuyla birlikte oturacağı bir parkı kalsın" diyerek polisten yedikleri dayağı hak etmediklerini söylediler.
Polis çemberinde sürdürülen çalışma tüm çatışma ve engellemeye rağmen alanın etrafı korkuluk saçla çevrildi. (Kent Yaşam)
 
Editör: Haber Merkezi