Demokrat Atılım Partisi(DEVA) İstanbul genelinde kongreler yapmaya devam ediyor. DEVA Partisi Başakşehir İlçe Başkanlığı’nın 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı 28 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşti. İBB Başakşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongre, tek liste ile yapıldı. Üyelerin tamamının oyunu alan mevcut Başkan mimar Nesrin Toygar, yeniden seçilerek güven tazeledi.

DEVA Başakşehir İlçe Başkanı Nesrin Toygar’ın ev sahibi olduğu kongreye; DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Deva Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol, Siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve Başakşehirliler katıldı.

“ÇOK DİNLEYİP AZ KONUŞACAĞIZ”

Nesrin Toygar vatandaşlara DEVA olmak için yola çıktıklarını söylerken, “Yol boyunca etnik kimlikleri, inançları, mezhepleri, yaşam biçimleri ve birbirinden çok farklı insanlarımızın da yol arkadaşı olacağını biliyorduk. Çünkü DEVA kimlik, ideoloji ve inanç siyaseti değil, ilke siyaseti yapar. Ülkelerde birleştiğimiz ve hayal ettiğimiz Türkiye konusunda hem fikiriz ve birlikte yol yürümeye hazırız. Geldiğimiz günden itibaren Başakşehir’de hizmetlerde bulunduk ve devam da edeceğiz. Çok dinleyip az konuşacağız.” dedi.

“DEMOKRASİYİ HASTA EDENLER ‘OTORİTER İTTİFAK”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da kriz çözmeyi de ülke yönetmeyi de çok iyi bilen ekip olduklarını belirtirken,  “Biz demokrasiyi güçlendirdik. Dürüst ve ehil kadro ayrılınca ne oldu? Demokrasiyi hasta ettiler. Yok etmek için uğraşıyorlar. Ülkedeki yaşam standardını artıran ekip biziz. Biz ayrılınca ülkeyi yoksulluğa ve işsizliğe mahkum ettiler. Bugünkü Erdoğan, Bahçeli ve Perinçek ittifakı tüm demokratik kazanımlarımızı birer birer yok ettiler. Bu demokrasiyi hasta edenlere ‘otoriter ittifakı’ diyorum.” ifadelerini kullandı.    

İl Başkanı Erhan Erol ise Teşkilatların hızlı bir şekilde yapılandırılmaya devam ettiklerini söylerken, İstanbul DEVA ailesi gün geçtikçe genişlediğini vurguladı. Gaziantep kongresini çok güzel bir başlangıç olduğunu belirten Erol,  “İstanbul bu süreçlerde sırası geldiğinde yaşayacağız.” dedi.SÜLEYMAN ÇAY

Editör: Haber Merkezi