Piramit Çarşı önünde toplanan yaklaşık bin 500 kişi, “Yönetim istifa”, “hırsız yönetim istemiyoruz”, “kendimizi yönetebiliriz”, “artık yeter” gibi dövizler açarak site yönetimi binasına kadar yürüdü. Yürüyüş yapan site sakinlerine çevredeki vatandaşlar da destek verdi.
Site sakinleri yürüyüş sonunda site yönetim binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“14 YILDIR BLOK TEMSİLCİSİ SEÇİLMEDİ”

“Bildiğiniz üzere, 2001 yılından bu yana, yani tam 14 yıldır, 4.Etap’ta yaşam devam etmektedir. Bu süre içinde sitemiz 4.Etap site yönetimi adı altında müteahhit KİPTAŞ’ın atadığı bir yönetim tarafından yönetilmektedir. Bu yönetim de yönetme işini bir protokolle Boğaziçi Konut A.Ş.’ye devretmiştir.14 yıl boyunca bir kez olsun blok temsilci seçimi yapılmamış ve site sakinlerine hesap verilmemiştir. Oysa KİPTAŞ'ın kendi hazırladığı ve 2006 yılında tapuya tescil ettirdiği yönetim planına göre, her yıl Ocak ayında Blok temsilcileri seçimi, Şubat ayında da site yönetimi seçimlerinin yapılması gerekmektedir. Kanun da böyle emretmektedir. Bu yüzden biz platform olarak sizlerin blok temsilcilerinizi bu ay içinde seçmenizi ve site yönetimlerine bildirmeniz gerektiğini düşünüyoruz.”

“ASANSÖR BÜTÇESİ HAZIRLANMALI”

“KİPTAŞ,2006 yılında Tapu'ya tescil ettirdiği yönetim planı ile 4.Etabı dört ayrı bölgeye ayırmış. Bundan hiçbirimizin bugüne kadar haberi olmamıştır. Buna göre 4.Etabın 2006 yılından bu yana dört ayrı bölge olarak yönetilmesi gerekirken, hepimizin bildiği gibi 2014 sonuna kadar tek bir bölge olarak yönetildi. Eğer dört ayrı bölge ile yönetilecekse her bölgenin kendi asansör bütçesini hazırlaması gerekmez miydi? Zira her bölgedeki asansör sayısı farklı olup, asansör sayısı en az olan bölge niçin fazla olan bölgenin maliyetine katılsın? Bu haksızlık değil mi? “

“YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ”

“Amacımız birlerini zor durumda bırakmak ve bundan bir çıkar elde etmek değildir. Bizler sadece sitemizin;
-Demokratik ve hukuka uygun bir seçimle belirlenmiş kişiler tarafından yönetilmesini,
-Seçimle gelmiş yönetimin her yıl kat maliklerine hesap verebilmesini ve şeffaf olmasını,
-Ödediğimiz aidatların hizmet olarak kat maliklerine geri dönmesini talep ediyoruz.
Bu amaçla, gerek KİPTAŞ ile gerekse ilçe belediye başkanı ile istişareler başlattık. Daha önce Sular Vadisi’nde bulunan Venedik Düğün Salonu’nda yaptığımız toplantılardaki taleplerimizi İBB Başkanı Sayın Kadir Topbaş'a, KİPTAŞ Müdürü İsmet Yıldırım'a, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a gönderdik. Başakşehir Belediye Başkanı ile görüşüp sorunlarımızı anlattık. Ancak KİPTAŞ Müdürü İsmet Yıldırım görüşme talebimizi kabul etmedi.

Görünen o ki KİPTAŞ ve Boğaziçi A.Ş bugüne kadar olduğu gibi bu günde açık ve samimi bir yaklaşım sergilemiyor. Bize güven vermiyorlar. Buradan KİPTAŞ ve Boğaziçi A.Ş. yetkililerinden, seçim sürecini kat maliklerinde içinde olacağı şeffaf bir yöntemle, kat maliklerinin taleplerini göz önünde bulundurarak ve iyi niyetle sürdürmelerini talep ediyoruz.
 

Editör: Haber Merkezi