Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen proje ile Başakşehir’de obeziteye karşı savaş açıldı. Sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimlerini karşılamayı hedefleyen projenin Başakşehir ayağı, Sular Vadisi’nde başladı.

Başakşehir’de birçok kurum ve kuruluşla işbirliği içerisinde ilerleyen etkinlikle, Başakşehir’de yaşayan herkes spor yapmaya davet edildi. Her cumartesi Sular Vadisi’nde başlayan yürüyüşlerde, bilgilendirici broşürlerin yanı sıra sağlıklı yaşama yöneltici küçük hediyeler de veriliyor.

30 DAKİKA EGZERSİZLE SAĞLIKLI YAŞAM

Bireye doğru beslenme alışkanlığı kazandırma ve bu alışkanlığı ömür boyu sürdürebilmeyi hedefleyen projede, fiziksel aktivitenin yağ yakmada büyük bir etken olduğu, diyet yapılırken kaybedilen kas oranlarının günde 30 dakikalık bir yürüyüşle bile giderilebileceğinin önemi anlatılıyor.

Projeyle ilgili düşüncelerini paylaşan Başakşehir Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Ayça Soylu, “Türkiye halk sağlığı kuruluşu her hafta obezite ve sağlıklı yaşam adı altında her ilçede yürüyüş düzenliyor. Bu kapsamda bizde Başakşehir’de Sular Vadisi'ni seçtik. Amacımız herkesin sağlıklı yaşaması, doğru beslenmesi ve egzersizlerin hayatımızda yer almasını sağlamak. Farkındalığı arttırmak için de halkımızı davet ederek birlikte yürüyoruz” dedi.

HER CUMARTESİ 9.00’DA

Yürüyüş etkinliği, her cumartesi saat 09.00’da Başakşehir Sular Vadisi Salon Venedik’in önünden başlayarak bir yıl boyunca devam edecek.
 

Editör: Haber Merkezi