Programda söz alan Temel Karadeniz, Küçükçekmece Belediyesi olarak engelli vatandaşlara her zaman destek olacaklarını belirterek, “Engelli kardeşlerimizle çok güzel bir etkinlikte birlikte olduk. Onların bu şekilde hayata tutunduğunu görmek bizleri mutlu etti. Hepsini canı gönülden tebrik ediyorum. Başta belediye binamız olmak üzere birçok alanda engelleri kaldıran bir belediyeyiz. Engelliler ile ilgili çalışmalarımız bundan sonra da hız kesmeden devam edecek” dedi.

Program kapsamında Küçükçekmece ilçesinde yaşayan engellilerle buluşan Karadeniz, engelli vatandaşları dinledi. Her bir engelli vatandaşla bizzat ilgilenen Başkan Karadeniz, program sonunda vatandaşlara gül dağıttı.

ENGELLİLER MERKEZİ HAYATI KOLAYLAŞTIRIYOR

Küçükçekmece Belediyesi Engelliler Merkezi, Küçükçekmece ilçesindeki engelli ve yakınlarına gündelik yaşamlarını sürdürürken karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümünde destek oluyor. İhtiyaç duydukları her çeşit medikal amaçlı malzemeyi engelli vatandaşlara ulaştırıyor. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün sağladığı destek ile Engelliler Merkezi bünyesinde hizmet veren Mobil Tamir/Bakım Birimi ile engellilerin kullanım sırasında arızalanan akülü tekerlekli sandalye, scooter gibi motorlu araçların bakım ve onarımlarını gerçekleştiriliyor. Asansörlü üç midibüsle ile de engellilerimizin hastane, okul gibi sosyal tesislere ulaşımları sağlanıyor.


BİNLERCE ENGELLİYE YARDIM ELİ UZATILDI

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelliler Merkezi’nde 2014 Nisan’dan bu yana 5.152 engellimizin okul, hastane ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ulaşımları sağlandı.4.878 engelimize yasal hakları, erişebilecekleri hizmetler ve yardımlarla ilgili danışmanlık hizmeti verildi. 2.201 engellimize kuaförlük ve ev temizliği hizmeti sağlandı. 473 engellimize gündelik yaşamlarını kolaylaştırması amacıyla akülü sandalye, manuel sandalye, vb. medikal araç ve gereç yardımı yapıldı. 221  engellimiz içinse akülü sandalye, manuel sandalye gibi araç- gereçlerinin bakım ve tamirleri gerçekleştirildi. Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi