Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Ataköylüler Evi'nde Ataköyde bulunan site yöneticileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Geçmiş dönem İBB Başkanı Nurettin Sözen ve CHP İlçe Başkanı Celal Sevinç'in de katıldığı toplantıda çok sayıda yönetici ve vatandaş katıldı. Kerimoğlu hem düşündüğü sosyal sorumluluk projesini Ataköylülerle paylaştı, hem de site yöneticilerinin sorunlarını dinleyerek karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.
Apartman ve sitelerde yaşayan kişi sayısına göre, aidatlarına eklenecek 3-5 liralık ekle, Destek Bakkart sahibi kişilerin aldıkları aylık nakti yardımı site sakinleri üzerinden karşılamayı düşündüklerini ifade etti.“

"Ataeli Projesi” adını verdikleri projeyle, belediyenin belirlediği Destek Bakkart sahiplerini bir araya getirerek, belediyenin bu konuda herhangi bir yaptırımı olmayacağını ifade eden Kerimoğlu, “Biz buna aracılık edip, sonrasında aradan çekileceğiz” dedi. Böylece site sakinlerinin de yapacağı ufak bir yardımla, vicdani huzuru yakalayacaklarına aracılık etmekten duyacağı memnuniyeti dile getirdi. Toplantıya katılan site yöneticilerinin bir kısmı da en kısa zamanda ‘Sosyal Yardımlaşma Hesabı’ açılmasını isteyerek, destek vereceklerini söyledi.

Önümüzdeki yıl “Ataköylüler Festivali” projesini de hayata geçirerek, festivali geleneksel hale getireceklerini desöyleyen Kerimoğlu, paraya değil, Ataköylülerin istek ve taleplerine endeksli bir projeyi şekillendirme çalışmaları içerisinde olduğunu belirtti.

Karşılıklı fikir alışverişleriyle geçen toplantı sonunda Ataköylüler, E-Belediyecilik sisteminin daha işlevsel olması yönünde talepte bulundu. Bakırköylü insan kaynaklarını kullanarak çok daha verimli çalışmalar yapılması noktasında, kendilerinin de her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda Bakırköy’de milli bayramların çok daha coşkulu bir şekilde kutlandığının altını çizen katılımcılar, yeni dönemde coşkulu bir kutlama ve etkinliğin olmadığında şikayet etti. Yapılan etkinliklerden de haberdar olamadıklarından dolayı yakındı.
Toplantıya katılan Ataköylüler, Bakırköylü olarak dedikodularla değil, açıklamalarla aydınlanmak istediklerini ifade ederek, “Sağlık Ocakları ve Yaşam Köyü ile ilgili gelişmelerin sizin tarafınızdan açıklanmasını istiyoruz” dediler.
Selvi Sarıtaç 

Editör: Haber Merkezi