İller Bankası’ndan gelen parayla yasanın 49. maddesine göre aldıkları ödenekle ilk olarak memur maaşlarını ödenmesi gerekirken, memur maaşlarını ödemeyerek hiç bir açıklama yapmayan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun ‘Tiyatro Personeli’ adı altında çalışan 400 civarı işçinin maaşını ödemesi memurlar arasında gerginlik yarattı.

Tiyatro Personeli adı altında çalışan işçilerin yarısından fazlasının Başkan Kerimoğlu döneminde işe alındığı, seçim çalışmalarına destek veren ve seçilmeden önceki çalışma arkadaşları olduğu iddiaları da huzursuzluk yarattı.

Belediye bütçesinden ödemesi yapılan maaşların verillmesine karşılık, İller Bankası’ndan gelen, belediye bütçesi dahilinde olmayan ödemeyle 300 devlet memurunun maaşının ödenmemesiyle ilgili sendikasının sessizliği akıllarda soru işaretlerinin büyümesine neden oldu.

Geçtiğimiz günlerde Bakırköyde yaptırılan ve sonuçları net olarak bilinmeyen Kamu Anketi sonuçlarıyla ilgili İspirtohane Kültür Merkezi’nde yapılan sunumda, 45 yaşında geleceğe dair hedefleri olan, ülkeyi yöneteceğine inandığı partisine bağlı, Atatürkçü, Solcu, dürüst biri olarak kendini tanımlayan Başkan Kerimoğlu’nun, ilçe genelinde memnuniyet oranın düşük olmasının sorumlusu olarak ilçe örgütünü ve bazı meclis üyerini göstermesine karşılık, memurlar yasal mevzuatı çiğneyerek öncelikli ödemesi gerekeni değil, diğer maaşları ödemesini söyledikleri ile çelişki olarak nitelendirdi.

Selvi Sarıtaç

Editör: Haber Merkezi