Bağımlı Yaşam Evleri Gönüllüleri Derneği (BAYEV) tarafından bağımlılıkla mücadele alanında yapılan çalışmalarda bulunanlara onur ödülleri verildi. Ödül alanlar arasında Kent Yaşam Gazetesi Haber Müdürü Gazeteci-Yazar Tuncay Dağlı da bulunuyor.

Ortaköy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tören BAYEV Yönetim Kurulu Başkanı Nurşah Alagöz ve Yardımcısı Umut Yılmaz’ın konuşmalarıyla başladı. Nurşah Alagöz, ilk kez verdikleri onur ödüllerini gelenekselleştireceklerini belirtti.

Sarıyer Belediye Başkanı’na verilen ödülü alan Belediye Meclisi Başkanvekili ve Uyuşturucu Komisyonu Başkanı Hüseyin Coşkun ise konuşmasında, “Belediye olarak toplumumuzun kötü alışkanlıklara başlamaması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda ciddi işler yaptığımızı biliyoruz. Bu ödülü kurtardığımız ve kurtaracağımız gençler ve toplumumuz adına alıyorum. Keşke böyle ödülleri hiç almamış olsaydık’’ dedi.

BAYEV’in insanların bağımlılık yapan maddelerden uzak kalmasını sağlamaya çalışanlara yönelik düzenlediği ödül töreninde yönetici, siyasetçi, eğitmen, gazeteci ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan çok sayıda kişiye ödül verildi.

Gazeteci-Yazar Tuncay Dağlı ise meslek yaşamında, bağımlılık konusunda gerçekleştirilen toplantı, panel ve konferansları haberleştirip, verilen mesajları geniş kitlelere yaydığı, okullardaki konferanslarında öğrencilerin bağımlıktan uzak kalıp, kendilerini kötü yola sürükleyici arkadaşlar edinmemeleri ve yayınladığı kitaplarda da bu yönde mesajlar verip, toplum sağlığına katkıda bulunduğu için ödüllendirildi.

Ödül alanlar arasında bulunan emekli narkotik polis memuru ve yazar İsa Altun ise yaklaşık 20 yıldan beri bağımlılıkla mücade ediyor. Yazıları konferansları ve katıldığı televizyon programları ile toplumu aydınlatmaya çalışan Altun, “Önemli olan çocuk ve gençlerimizi bu illete bulaşmadan uyarmak ve uzak kalmalarını sağlamaktır. Bir kez başladıktan sonra geri döndürmek çok zor oluyor” dedi. (Kent Yaşam)





Editör: Haber Merkezi