İhaleye gözlemci olarak meclis üyelerinden CHP Grup Başkan Vekili Mahir Çelik, Mustafa Harputluoğlu, Hasan Çalış ve Ak Parti Meclis Üyesi Servet Toroman İzledi.

58. turda sonuçlanan ihaleyi Avas Mensucat 124 bin 600 TL ile kazandı. Ali Mento, Meliha Nur Polat, Balat Turizm, Avas Mensucat Gıda, Ateş Tur, Kavaklı Park Turizm, Beymar,  Rumeysa Turizm Sanayi ve Birim Gayrimenkul olmak üzere toplamda 9 firma ihaleye katıldı.


İhale şartnamesindeki evrakların kontrolü ile başlayan açık ihalede, Meliha Polat'a vekaleten katılan Mustafa Polat şartnamede istenen İSO ve İş Güvenliği Belgesi olmadığı için, Birikim Gayrimenkul'da OHSAS belgesi olmadığı için ihaleden men edildi.

İhaleye kalan 7 firma ile başlayan açık arttırma 40 bin muammen bedel ile başladı. İlk teklifi veren Ali Mento'nun 41 bin lira verdiği ilk turun ardından 7. turda 58.200 liraya çıkan fiyatın ardından Kavaklı Park A.Ş ihaleden çekildi. 28 yıldır Kavaklı Park işletmecilerinden olan Raif Özet, "28 yılda Bakırköylünün parkını bu kadar yüksek fiyatlı bir yer haline getirdiğim için grur duyuyorum. Ama 2 TL çay bedeli ile bu kira nasıl çıkacak çok merak ediyorum. Kolay gelsin" diyerek salonu terk etti.
İhaleye katılan Kavaklı Park AŞ. Avukatı Nurhayat Akman Komisyon Üyelerine, yapılan ihale ilanın yasaya aykırı olduğunu belirterek konuşmasının zabıtlara geçmesini istedi. 

81.300 TL'de devam eden 16. tur da Balat Tur ihaleden çekildi. 32. turda 100 bin 200 TL'de Ateş Tur, 33. turda 101 bin TL'de Ali Mento, 57. turda 124.500 TL'de Rumeysa Turizm ihaleden çekildi.

58. tura kalan Avas ve Beymar Gıda Aş. arasında kalan ihale de 124.600 lira teklif veren Avas Mensucat Gıda karşısında Beymar ihaleden teşekkür ederek çekildi ve 1 yıllığına Attila İlhan Park'ı Kafeterya- Çay Bahçesi kiralama ihalesini Avas Mensucat aldı.


ŞARTNAMEDEKİ AĞIR MADDELER DİKKAT ÇEKTİ 

Avas Mensucat'ın 124 bin 600 TL bedelle 1 yıllığına kiraladığı Attila İlhan Parkı Kafetarya ve Çay Bahçesi ihale şartnamesindeki bazı maddeler ise dikkatlerden kaçmadı. Bu maddelerden bir tanesine göre "Kiralanan yerde satılan 50 cc'ye kadar suyun fiyatının en fazla 1 TL, bir barday çay fiyatının en fazla 2 TL, 1 fincan Türk Kahvesi fiyatının en fazla 3 TL olabileceği kiracı tarafından kabul ve taahhüt edilmiştir. Söz konusu fiyatlara uygun satış yapılmadığının tespiti halinde, her defasında kiracıya günlük kira bedeli oranında ceza uygulanacaktır. Söz konusu aykırılığın 5 defadan fazla olduğunun tespiti halinde 15. Madde'ye göre sözleşmenin feshi edileceği kiracı tarafından peşinen kabul ve taahhüt edilmiştir"

İhale şartnamesini okuyanlar, "bu maddeye göre kabaca bir hesap yapıldığında ihaleyi alan şirketin sadece kira bedelini çıkarabilmesi için günde 2 bin çay satması gerekiyor" diyerek ihale şartnamesinin çok ağır olduğunu belirttiler.

İhale şartnamesinde yer alan, "Kiraya verilecek alanda hizmetin gerektirdiği malzeme dışında devlet güvenliği, örf, adet ve genel ahlaki değerlere aykırı ve İDARECE SAKINCALI bulunacak her türlü alet, kitap, broşür ve benzeri eşya bulundurulamaz. Bu hususların tespitini fesh sebebi olduğunu kiracı peşinen kabul eder" maddesi de tepki çekti. İdarece sakıncalı yada sakıncasız olan kitap, broşür ve benzeri eşyaların neler olup olmadığı da şartnameyi görenlerin kafasında soru işareti bıraktı.

Şartnameyi okuyanlar, her defasında düşünce özgürlüğünden bahseden Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir belediyesi olan Bakırköy Belediyesi'ne bu maddeyi yakıştıramadıklarını söyledi.



Selvi Sarıtaç 

Editör: Haber Merkezi