İBB, SEL BÖLGESİNE KURTARMA EKİBİ VE YARDIM GÖNDERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından AKOM koordinasyonunda bölgede arama kurtarma, su tahliye, kanal açma, iyileştirme çalışmalarına destek olmak amacıyla “İBB Acil Durum ve Afet Müdahale Planı”nda görevli birimlerden ekip kuruldu. Bölgeye, İtfaiye Daire Başkanlığı’na 39 personel, 13 araç; iki adet İtfaiye Kurtarma Aracı, bir adet hortum aracı, dört adet itfaiye hizmet aracı, üç adet lojistik destek aracı, bir adet itfaiye bakım onarım aracı, bir adet sualtı araka kurtarma aracı ve ekipman; İSKİ’ye bağlı, 14 personel, 12 araç, beş adet kamyon, iki adet Loder, iki adet tır, bir adet 4x4 arazi aracı; Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’na bağlı 19 personel, 13 araç, 3 adet 6x4 kamyon, iki adet 4x4 kamyonet, bir adet greyder; İstanbul Halk Ekmek A.Ş.’ye bağlı bir personel, bir araç, 20 bin adet Akdeniz ekmeği ve Hamidiye A.Ş’ye bağlı üç personel, üç araç ve üç tır pet, bardak su gönderildi.

ÇEBİ: EL ELE VEREREK YARALARIMIZI SARACAĞIZ

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin talimatıyla yola çıkan Sivil Savunma Amirliği’ne bağlı 15 kişilik ekip, bölgeye ulaştıktan sonra AFAD’ın yönlendirmeleri doğrultusunda selden yoğun olarak etkilenen Kastamonu Bozkurt’ta ki arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Geniş donanımlı teçhizat ve ekipmana sahip olan alanında profesyonel ekip, bölgeye 2 tır dolusu su, gıda malzemesi ve çocuk ve yetişkinler için kıyafet de götürüyor. Yaşanan sel felaketinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Kemal Çebi, “ Dayanışmanın gücüyle el ele vererek, yaralarımızı saracağız.  Geçmiş olsun Kastamonu, Sinop ve Bartın. Küçükçekmece sizinle.” dedi.

YÜKSEL: SEL MAĞDURU KARDEŞLERİMİZİ ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı’na bağlı ekipler, sel mağduru vatandaşlara yardımcı olmak, arama kurtarma çalışmalarına destek olmak ve lojistik destek sağlamak amacı ile hazırlıklarını tamamlayarak 13 Ağustos’ta saat 04.00 'te sel felaketinden etkilenen Kastamonu, Sinop ve Bartın’a hareket etti. 1 arazöz, 1 süpürge aracı, 1 kamyonet, 1 mini damperli kamyonet, 1 erzak nakil aracı, 1 su nakil aracı, 1 arama kurtarma minibüsü, 2 4x4 arama kurtarma aracı ile toplam 9 araç 23 personel ile yola çıkan ekip, beraberlerinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 150 koli gıda, 150 çift kişilik yatak ve yastık götürdü. İlçelerdeki su talebine karşılık her biri 10 litrelik olan 750 adet su damacanası da gönderilen erzaklara eklendi. Bu arada Kartal’da bulunan Kastamonu, Sinop ve Bartın illerine ait sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Motorlu Arama Kurtarma Derneği (MAKUD) de ekiplere katılarak afet bölgesine doğru yola çıktı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel konuyla ilgili “Bu zor günlerde millet olarak birbirimize daha sıkı bir şekilde kenetlenerek dayanışma içerisinde, yaralarımızı hep birlikte saracağız. Sel mağduru kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız.” dedi.

“BEŞİKTAŞ SİZİNLE”

Beşiktaş Belediyesi sel felaketinin yaşandığı bölgeye kısa sürede arama kurtarma ekip ve ekipmanlarını gönderdi. Beşiktaş Belediyesi ambulans, Toplumsal Afet Platformu arama kurtarma ekibi, soğuk hava tırı, BELTAŞ Mobil Büfe aracı ve çok sayıda ekipman ile Kastamonu’ya ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına hızlıca destek vermeye başladı.Sel bölgesine gitmeden önce ekipleri ziyaret ederek yapılan hazırlıklar hakkında bilgi alan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat,“Dayanışma ile birlikte yaralarımızı sarmak için ekiplerimiz sel felaketinde zarar gören Kastamonu'ya destek vermek üzere yola çıktı. Can kaybının artmamasını temenni ediyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Geçmiş olsun Kastamonu. Beşiktaş sizinle.” dedi.

ÇAĞIRICI: BİRLİKTE BU FELAKETİN DE ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Bağcılar Belediyesi, ilk olarak sel mağdurları için kuru gıda ve içecekten oluşan temel ihtiyaç maddeleri hazırlandı. Kamyonlara yüklenen yardım malzemeleri, afetzedelere ulaştırılmak üzere bölgeye sevk etti. Bunun yanında arama-kurtarma konusunda uzman 30 kişilik personel belirlendi. Hızla hazırlıklarını tamamlayan ekip, 2 adet su tankeri, 1 kuka, 1 CSB iş makinesi, 1 kamyon, 15 dalgıç motopomp, 2 arazi aracı ve nakliye kamyonuyla bölgeye hareket etti. Görevlilerin ilk durağı afetin en çok vurduğu Bozkurt, Abana ve Ayancık ilçeleri oldu. Burada arama, kurtarma ve temizleme çalışmalarına başlandı. Yaşanan sel felaketi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Biz Bağcılar Belediyesi olarak zaman geçirmeden oradaki vatandaşlarımızın yanında olduk. Ekiplerimiz ne kadar ihtiyaç varsa orada gidermek için ellerinden geleni yapıyorlar. İnşallah birlikte bu felaketin de üstesinden geleceğiz” dedi.

İLGEZDİ: ÜZERİMİZE DÜŞEN HER TÜRLÜ GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ

Ataşehir Belediyesi, Sinop’ta meydana gelen sel felaketi sonrası mağdur olan vatandaşlara yardım eli uzatmak için harekete geçti. Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden 11 kişilik arama kurtarma ekibi, 1 kombine, 1 tam donanımlı arama kurtarma, 1 adet kazıcı yükleyici araç, 2 kamyon ve 1 tırla desteğe gitti. Ekiplerle birlikte ayrıca Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan acil su ve gıda malzemelerinden oluşan yardım tırı, sel felaketinden etkilenen vatandaşlara ulaştırılmak üzere yola çıktı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi “Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ataşehir Belediyesi olarak bu felaketlerin yaralarını sarmak için üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız.” dedi.

ARISOY: YARDIM TIRIMIZ BÖLGEYE VARDI

Zeytinburnu Belediyesi ve Zeytinburnulu İş Adamları olarak Batı Karadeniz bölgesinde meydana gelen sel felaketinden etkilenen vatandaşların günlük ihtiyaçlarına yönelik malzemeler taşıyan yardım tırını Zeytinburnu’ndan bölgeye vardığını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Yardım tırımız İstanbul AFAD ve Kastamonu AFAD üzerinden irtibatlı olarak Kastamonu Bozkurt bölgesine vardı. Bu yardım tırının hazırlanmasında emeği geçen Zeytinburnu Belediye’mize ve Zeytinburnulu İş Adamları’mıza teşekkür ediyorum. Bu görünmez felaket nedeniyle büyük zarar gören Kastamonu’daki kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, afette yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

GENÇ BATI KARADENİZ’DE

Geçtiğimiz günlerde Rize’de yaşanan sel felaketinde de bölgeye giderek tüm imkanları seferber eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu kez de Batı Karadeniz için harekete geçiyor. Genç, selden etkilenen bölgeleye gitti. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşen Genç, bölgede gerekli incelemelerde bulunup, çalışmalarını sürdürecek. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi