Türkiye Batısıyla Doğusuyla zor günlerden geçiyor. Çatışmacı bir dilin üzerine kurşuni bulutlar gibi çöktüğü ülkemizde barışa her şeyden fazla ihtiyacımız var. Ve bu ortamda Beşiktaş Belediyesi “Barış Temalı” , Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali ile Akaretler’den tüm Türkiye’ye barışın güçlü sesini haykıracak.

Tarihin ve kültürün başkenti, Türkiye’nin kalbi Beşiktaş, Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 7 Mayıs 2016’da yapılması planlanan Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali’nin ilçenin imzası haline gelmesi ve ilerleyen yıllarda sürekli hale getirilmesi hedefleniyor.




Her alanda Türkiye’nin öncüsü Beşiktaş’ın kentimize yeni bir renk katacak “barış temalı” Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali tanıtım toplantısı aynı zamanda Dünya Barış Günü olan 21 Eylül tarihinde Beşiktaş Akaretler Yokuşu’nda sabah saat 11.00’da gerçekleşecek. Festivale çok sayıda ülkenin konsolosları ve büyükelçileri de katılacak. Ayrıca üç Semavi dinin temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, tiyatrocular ve çok sayıda ünlü sima da festivalimize katılacak. Festivalin baş davetlilerinden biri de dünyaca tanınan Chelsea Flower Show’un direktörlüğünü yapan Stephen Bennett.




Sanat ve çiçekler aracılığıyla tüm dünyaya güçlü bir barış mesajı verilecek lansman dolayısıyla Şair Nedim ve Süleyman Seba Caddeleri’nin birleştikleri bölgede yer alan Akaretler Sıra Evleri çarpıcı çiçek tasarımı ve düzenlemeleriyle bezenecek ve festivalin heyecanı başta Beşiktaşlılar tüm İstanbullulara yaşatılacak.

Akaretler’deki binaların balkonlarından saksılarla canlı çiçekler sarkıtılacak, bina önlerine çiçeklerden düzenlemeler yapılacak. Duvarlara işlenen adeta halı gibi temalı, desen desen dikey çiçek düzenlemeleri de organizasyona renk katacak. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve kent protokolünün da katılacağı etkinlik Beşiktaşlılar başta tüm İstanbullulara barış dilinin hakim olduğu keyifli bir gün yaşatacak.

 
Editör: Haber Merkezi