Beylikdüzü Belediyesi, Türk basınından sansürün kaldırılışının yıldönümü olarak kutlanan 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bölgede gazetecilik yapan yerel basın mensuplarını ağırladı. Yaklaşık 50 yerel basın mensubuyla bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Basın toplumun haber alma açısından en önemli kaynağıdır. Bugün ülkemizde gazetecilik yapmak çok zor. Mesleğini bırakmak zorunda kalan, sesi kısılan, kaleminin önüne engel koyulan gazeteciler var” dedi.

Toplumda gelişmişlik düzeyinin ölçümünde basın özgürlüğünün önemli bir kriter olduğuna dikkat çeken Başkan İmamoğlu, “Ne yazık ki Türkiye, hapiste olan gazeteci sayısıyla Dünya birincisi. Gelişmişlik sadece ekonomiyle ölçülmez.

Özgürlük, kültür, sanat, eğitim gibi kavramlara verilen değerle de ölçülür” şeklinde konuştu.

Beylikdüzü sahilinde yer alan West İstanbul Marina’da düzenlenen programda önce Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelen basın mensupları, daha sonra düzenlenen tekne gezisine katılarak Beylikdüzü’nü ve yapımına başlanan ve başlanacak olan proje alanlarını bire bir gözlemleme imkânı buldu. Programa, Beylikdüzü Belediyesi 1.Başkan Vekili Ömer Şatır, CHP Grup Sözcüsü Mülayim Demirtaş, Başkan Yardımcısı Emel Turan da eşlik etti.

BEYLİKDÜZÜ SAHİLİ TEKNE GEZİSİYLE TANITILDI

Yaklaşık 2 saat süren tekne gezisine katılarak Beylikdüzü’nü denizden görüntüleyen basın mensupları, Beylikdüzü Belediyesi teknik ekibinin anlatımıyla Beylikdüzü sahilinde başlayan dönüşüm hakkında bilgi aldı.
Beylikdüzü’nün 13 km sahil aksı olmasına karşılık sahil ile ilişkisi çok zayıf ve gelişmemiş bir ilçe olduğu belirtilen sunumda, “Biz bu çerçevede sahille bağlantısını kurabileceğimiz tüm projelerde sahil etkenini düşünüyor ve işliyoruz.

Sahildeki düzenlemelerimizde sadece düzenlemenin ötesinde buraya olan rahat ulaşımı planlıyor projelendiriyoruz. Beylikdüzü sırtını denize dönmüş durumdaydı. Biz yüzünü denize dönmesi için uğraşıyor ve projeler üretiyoruz” ifadelerine yer verildi.

BEYLİKDÜZÜ PLAJI VATANDAŞLARA AÇILACAK

Yat limanının bugünkü halinin değiştirilmesi ve Kavaklı Deresi’ne kadar olan plajın tamamen elden geçirilerek doğal haliyle vatandaşların kullanımına açık hale getirileceği müjdesi verildi. Kavaklı sahildeki 150 bin metrekare parkın içinde 2 bin 500 kişilik amfi tiyatro, spor alanları, sosyal aktiviteler, buluşma alanları, plaj voleybol projesinin çalışmalarının hızla sürdüğü, gelecek yıl kullanıma açılacağı ifade edildi.
Medeniyet Parkı olarak değerlendirilecek 78 bin metrekarelik kamusal alanda “Medeniyet” adıyla Anadolu temasının vurgulanması hedeflendi.
Ayrıca Dereağzı kısmında birtakım imara kapalı alanlar olduğu için proje geliştirmekte sıkıntı yaşandığı, buna rağmen su ürünleri halinin yapıldığı ifade edildi.

Yaklaşık 240 bin metrekare alanda yapımı bitim aşamasına gelmiş olan, 100 bin tonluk su ürünü kapasitesine göre planlanan Gürpınar Su Ürünleri Hali, Beylikdüzü için ileriye yönelik düşünülen pek çok mekansal ve sosyal projeyi etkilediği belirtildi.

“GÜRPINAR SAHİLİ’NDE YETKİSİZ YETKİLİYİZ”

“Gürpınar Sahili’nde sahilde yetkisiz yetkiliyiz” denilen açıklamada, görünen büyük alanın dolgu alanı olması nedeniyle 2013’ten bu yana İBB'ye devredildiği, görüşmelerin devam ettiği açıklandı. Lodosta ciddi zarar gördüğü belirtilen sahili hakkında, “Büyükşehir buraya yatırım yapmıyor. Biz 5-6 milyon yatırım yaptık ve alanı ciddi şekilde yeniledik.Piknik alanlarını en az 10 katına çıkardık. Yaz boyu şenlik yapılacak etkinlik alanını geliştirdik. Parklanma gibi ihtiyaçları arttırdık. Engelli tuvaleti, bisiklet yolu rehebilitasyonu, yürüyüş yolu ve piknik alanlarını izole ederek fonksiyonları ayırmak ve daha sağlıklı kullanıma açmak için çalışmalarımızı yaptık” denildi.

Özgür Deniz KAYA-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi