Hadımköy merkez Arnavutköy yolu üzerinde bulunan ve bir süre önce Babaeski tarafına taşındığı söylenen Anafartalar Kışlası’nın uyuşturucu ve fuhuş yuvası haline geldiği belirtilerek yetkililerin bu duruma çözüm bulmaları istendi.
Yerleşim yerleri ve sanayinin hemen yanı başında bulunan onlarca dönümlük boş arazide bulunan askeri yemekhaneler, tuvalet ve banyolar, askeri eğitim alanları virane halde görüntülendi. İçerisinde fuhuş yapıldığı ve uyuşturucu madde kullanıldığı iddia edilen eski askeri bölge ne yazık ki, şu sıralar amacı dışında kullanılıyor.

UYUŞTURUCU VE FUHUŞUN MERKEZİ OLDU




Binlerce insanın yaşadığı muhacir mahallesi ile Atatürk Sanayi Bölgesi arasında Hadımköy-Arnavutköy yolu üzerinde bulunan ve uzun yıllar askeri kışla olarak kullanılan, bir süre önce Babaeski’ye taşınan Anafartalar Kışlası, görenleri iğrendirecek durumda. Yıkılan ve virane durumda olan askerlerin her öğün yemek yedikleri yemekhaneler, yatakhaneler, eğitim alanları ile tuvalet ve banyoların hemen her yerinde uyuşturucu ve fuhuş malzemelerine rastlamak mümkün.
Konu ile ilgili görüştüğümüz mahalle sakinleri durumdan rahatsız olduklarını dile getirerek, yetkililerin buranın fuhuş ve uyuşturucu merkezi konumundan çıkarılması için bir an önce tedbir almalarını istediler.

TOKİ’YE DEVREDİLDİ Mİ?



Kamuoyunda bir süredir “Trakya bölgesine taşınan askeri bölgelerin TOKİ’ye devredildiği” şeklindeki söylentilere sevinen vatandaşlar, henüz konut yapımına başlanmamasından dolayı tedirgin olduklarını belirterek, “Buraları devlet ne yapacaksa bir an önce yapsın, aksi takdirde ilerleyen zamanlarda alenen fuhuş merkezi haline gelebilir” diyerek şikayetlerini dile getirdiler.




Orhan ŞİMŞEK-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi