Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Başak Cengiz, ülkesine hizmet için mimar olmuş, ayakları üzerinde duran 28 yaşında bir genç kızdı. Ailesi Ankara'da yaşıyordu, kendisi ise iş için bir süreliğine İstanbul, gelmişti. 10 Kasım'da akşam saatlerinde işten çıkıp, kaldığı otele giderken Can Göktuğ Boz tarafından vahşice öldürüldü.

“BU AÇIKLAMA BİZE BİR KADINI ÖLDÜRMENİN NE KADAR DA KOLAY OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜRDÜ”

Katil, ifadesinde ‘Canım sıkkındı, üzgündüm, birini öldürmeyi düşündüm. Erkek olursa karşılık verir diye düşündüm, kadın olunca saldırdım.’ dedi. Bu açıklama bize artık ülkede, canı sıkıldığı için, bedenen zayıf olduğu için, bir kadını öldürmenin ne kadar da kolay olduğunu düşündürdü. Üstelik de İstanbul’un en hareketli ilçelerinden, Ataşehir’de olması, olayı çok daha vahim bir hale getiriyor.

“BU CİNAYET, İÇ İŞLERİ VE SAĞLIK BAKANLIĞININ SORUMLULUĞUNDADIR”

Mevcut iktidar, çocuklarımız, kadınları, gençleri, yaşlıları koruyamıyor. Yirmi yıldır, sanal ortam yanlış yönetildiği için, elinde ki kılıçla bir sapık, sanki bir video oyununda ki gibi cana kıyıyor.

Şizofren teşhisi koyulmuş bir insanın, ilaçlarını kullanmaması, sağlık sisteminin bu konuda yeterli bir denetime sahip olmadığını gösteriyor. Bu cinayet, İç işleri ve Sağlık Bakanlığının sorumluluğundadır.

“TÜRK HALKININ GÜVENLİĞİ TEHDİT ALTINDADIR”

Türk Eğitim sistemi, gençlerimizin gerçek dünya ile sanal dünyayı ayırt etme yeteneğini de elinden aldı. Bilgisayar oyunundan çıkmış gibi, elinde kılıçla insanların arasına dalıp insanları öldürmek, ciddi bir güvenlik zafiyetidir.

 Gençlere, kadınlara, çocuklara, yaşlılara, erkeklere tüm canlılara karşı hükümet borçludur. Türk halkının güvenliği tehdit altındadır.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR”

Uluslararası tüm sözleşmeler ve iç hukuka dair tüm maddeler devletin denetimindedir. Hepsi kadını, çocuğu ve tüm canlıları koruyan maddelerdir. Ama buna rağmen hala canı sıkıldı diye birilerini öldürmek isteyenler var.

Yaşam hakkı tüm canlıların en önemli hakkıdır. Geriye dönüşü ve telafisi mümkün olmayan yaşamı sona erdirme hakkı hiçbir canlının elinden olmamalıdır işte bu yüzden İSTANBUL SÖZLEŞMESİ yaşatır.

Zafer Partisi olarak 16 Kasım 2021 Salı Günü, .at 12.00'de Ataşehir Barbaros Mahallesi, Karanfil Sokak’ta Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın katılımıyla bir basın açıklaması yapılacaktır.”

Editör: Haber Merkezi