Yaşar Karaosmanoğlu isimli vatandaş, gazete merkezimize gelerek yaşadığı durumu anlattı. Karaosmanoğlu, cep telefonuna “Yapmış olduğunuz alışverişten dolayı 2 adet çeyrek altın, 1 cep telefonu kazandınız. Kabul ediyorsanız adınıza postaneye göndereceğiz” şeklinde bir mesaj atıldığını söyledi. Bir dolandırıcılık olayıyla karşı karşıya kaldığını anlatan Karaosmanoğlu ile birlikte gelen mesajdaki numarayı aradık.

ADRES DE SAHTE ÇIKTI


Yaşar Karaosmanoğlu'na gönderilen mesajda firmanın telefonu 0212 925 27 00 olarak belirtilirken, ismi "Türkiye Teknoloji Dünyası" olarak söyleniyor. Aynı numaradan firmaya ulaştığımızda, telefona çıkan Ali Özdemir isimli firma çalışanına hediyenin çelişkilerle dolu olduğunu, vatandaşın hangi alışverişe istinaden bu hediyeyi kazandığını merak ettiğimizi sorduğumuzda, “Herhangi bir alışverişine denk gelmiş, şanslısınız” denildi. Biz de “Peki madem hediye kazandık, bizden neden 98 TL istiyorsunuz?” diye sorduğumuzda, cevap olarak “8 TL posta ücreti, 90 TL de sigorta” denildi.
Firma yetkilisine adresini sorduğumuzda ise bambaşka bir durumla karşılaştık. Israrımız üzerine adreslerini söyleyen firma çalışanı, gazetemizin açık adresini söyledi. Küçükçekmece Sefaköy’de bulunan gazete merkezimizin adresine ilçe olarak Bakırköy diyen çalışana, “Bu adreste biz varız. Burası Küçükçekmece Sefaköy. Araştırmamıza göre Bakırköy’de Kemalpaşa diye bir mahalle yok” dediğimizde ise “Hayır, biz Bakırköy’deyiz. Burası Cevizlik” diyerek düzeltme yaptı.

6563 SAYILI KANUNU HATIRLATILIYOR

Kendilerine "Türkiye Teknoloji Dünyası" adını veren; vatandaşlara 'hediye kazandınız' diye mesaj atan firmayı aradığımızda, telefon telesekreter tarafından açılıyor. Sesli mesajda “6563 sayılı elektronik ticaret kanununu hatırlatır, görüşmeyi kabul ediyorsanız 1 e basın" diyerek sözde uyarıda bulunuluyor. Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi