Sömürgeci devletlerin Anadoluyu işgal edip, Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyetine son vermek istediği 1. Dünya Savaşı sırasında Çanakkale’yi geçilmez eden aziz şehit ve gazilerimiz, zaferin 103. yıldönümünde minnet ve şükran duygularıyla anılacak.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile Sarıyer Belediyesi muhteşem bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.

16 Mart Cuma günü Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan etkinlikte Çanakkale temalı resim sergisi, şiir dinletisi ve söyleşi olacak.

Saat 19:00’da destansı resim sergileriyle tanınan karikatürist-ressam Ersin Burak’ın “Çanakkale Destanı” adlı resim sergisinin açılışı yapılacak.

Ardından Çanakkale Savaşı ile ilgili yazdığı kitaplarda, 18 Mart Zaferi’nin Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki önemini vurgulayan tarihçi-yazar Gürsel Göncü “Çanakkale Savaşı'nın Dünü ve Bugünü” adlı söyleşisini gerçekleştirecek.

Şiir dinletisinde ise Çanakkale Zaferi ile ilgili yazılan şiirler okunacak. ÇYDD üyesi üniversite öğrencileri ile şair ve şiir yorumcuları, yönetmenliğini Sarıyer Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Gökhan Bulut’un hazırladığı dinletide sahneye çıkacaklar.

Bu arada Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve şehitlerimizi anma etkinliğine İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın yanısıra tanınmış birçok sanatçı, yazar ve siyasetçi de konuk olacak.

ÇYDD Sarıyer Şube Başkanı Gül Çağlayan, etkinliğin gerçekleşmesine destek veren başta Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Kültür Müdürü Filiz Coşkun ve ekibine teşekkür ederek, “Halkımızı, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutlarken, aziz şehit ve gazilerimizi anacağımız etkinliğimize bekliyoruz. Bize bu kutsal vatanı emanet eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükran duygularımızı sunmak için bir araya gelelim” dedi.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

(Not: Haberde kullanılan resimler Ersin Burak'a aittir)

Editör: Haber Merkezi