İlçenin dört bir köşesinden gelen kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Programa Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi ile birlikte CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Fehmi Akyüz, Çatalca Belediye Meclis Üyeleri Belgin Tezer, Filiz Öder, Cengiz Aydın, Süleyman Oğuz Seçilmiş, Cavit Eteke, Tuncay Altun, Rıdvan Hacet de katıldı.
Program CHP Çatalca Kadın Kolları Başkanı Sevinç Özkatrancı’nın konuşması ile başladı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihçesi hakkında bilgi veren Özkatrancı, kadınların örgütlü mücadelesi ile birlikte bu günü hak ederek kazandığını sözlerine ekledi.

CEM KARA: “SİZLER VARLIĞIMIZSINIZ”
Daha sonra kürsüye gelen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuşmasına Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen programa katılan kadınlara teşekkür ederek başladı. “8 Mart günü senede bir gün de olsa kadınlarımızın. Sizleri bir gün hatırlamak tabiî ki yetmez. Sizler bizlerin yaşama sebebimizsiniz. Sizler varlığımızsınız birliğimizsiniz, hüznümüzsünüz, sevincimizsiniz. Sizler yuvayı yapan dişi kuşsunuz. Cennetin sizlerin, anaların ayaklarının altında olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bugünü burada ilçemizin 39 mahallesinden hafta sonu tatilini bırakarak çoluğunuzu çocuğunuzu, eşinizi, hastanızı bırakarak uzaklardan geldiniz. Bizlere onur verdiniz, şeref verdiniz. Değerli analarımız bizler Çatalca Belediye Başkanlığı olarak, meclis üyeleri olarak, belediye personeli olarak 6 yıldır görev yapıyoruz ve sizlerin emrinizdeyiz.” şeklinde konuşan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuşmasının devamında kadın cinayetlerini lanetledi.

“KADINA ZULÜM EDEN İNSANLIĞIN YÜZ KARASIDIR”
Kadınların hak ettiği yerde olması gerektiğini belirten Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara; “Sizlerle erkekler kadar çarşıda, pazarda, cenazede, asker uğurlamada, törenlerde karşılaşamıyoruz. Zaman zaman bir araya geliyoruz. Sizler, bizlerin anaları bacıları, yalnız değilsiniz. Rüyamızda da hayalimizde de gerçeğimizde de sizlerle beraberiz. Sizlerin hizmetinizdeyiz, emrinizdeyiz. Sizlerin ne kadar kutsal olduğunuzu gayet iyi biliyoruz. Bizleri doğuran ilk öğretmeniniz olan, biz hastalanınca hastalanan, sevincimizle sevinen saçını süpürge yapan, ev işlerinin yanında ailenin ekonomisine katkı sunan insanlarsınız. Ahırda hayvanlara bakan, tarlada eşinizle, çocuğunuzla çalışan, Kurtuluş Savaşı’nda cephede sırtınızda mermi taşıyarak Mehmetçikle beraber oldunuz. Sizler göklerde yükselmeye layıksınız. Bir takım erkek müsveddeleri siz değerli varlıkları üzmekte, yerlerde sürüklemekte ve zulüm etmektedirler. Biz bunlara insan demiyoruz. Onlar insanlığın yüz karasıdır. Bizler Çatalca’nın bütün hemşerileri erkekler sizlerle her zaman el ele olacağız, kol kola olacağız ve kadının toplumda gerçek yerini bulması için, gerçek kadın-erkek eşitliği için görev süremizce ve sonrasında da mücadelemizi sizlerle beraber sürdüreceğiz.
Bu topraklarda sizler barışı istemediğiniz müddetçe barış olamaz. Sizler ne isterseniz o olacaktır.”
Yapılan konuşmaların ardından kadınlar gönüllerince eğlendi. Ayrıca Çatalca Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler de kadınlara takdim edildi. (Senay BADUR- Kent YAŞAM)
Editör: Haber Merkezi