Kestanelik İlkokulu’nda düzenlenen iftar yemeğine Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Kestanelik Mahalle Muhtarı Mehmet Çakır, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, Çatalca Belediye Meclis Üyeleri ve Kestanelik halkı katıldı.

“SENEYE BURADA 1000 KİŞİ OLACAĞIZ”

İftar programında Kestanelik Muhtarı Mehmet Çakır bir konuşma yaptı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya iftar organizasyonundan ötürü teşekkürlerini ileten Muhtar Çakır; “Bu akşam burada 600’e yakın kişi hep birlikte orucunu açtı. Bugün çok mutlu olduk. Biz Kestanelik halkı olarak seneye de Çatalca Belediyesi’nden iftar yemeği istiyoruz. O zaman iftar sofrasında 1000 kişi olacağız” dedi.

CEM KARA: “MÜTEVAZİ SOFRALARDA EKMEĞİMİZİ BÖLÜŞÜYORUZ”

Başkan Cem Kara, “Öncelikle Kestanelik mahallemizin muhtarı, bu iftar sofrasında bir arada olmamızı sağlayan okul müdürüm, duasını esirgemeyen hocam, çok değerli meclis üyelerim, Kestanelik’in anaları, bacıları, genç kızlarımız, erkeklerimiz, gençlerimiz, belediye çalışanlarım, herkese öncelikle hayırlı bir Ramazan diliyorum. Bu akşam iftar davetimizi, muhtarımızın davetini kırmayıp, evlerinizde iftar açmak yerine bu okul bahçesinde Kestanelik’in daha büyük ailesiyle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum. Bu iftar sofralarında nutuk atmak için bir araya gelmedik. Ramazan’ın hassasiyetini çok iyi biliyoruz. Ramazan kardeşlik ayı, dayanışma, yardımlaşma ayıdır. Kestanelik’te olduğu gibi mütevazi sofralarımızda ekmeğimizi bölüştüğümüz sofralar. Garibin, fakirin, yaşlının, hastanın hatırlandığı bir arada olduğumuz sofralar. Ramazan’ın manevi değerini biliyoruz. Umut ediyorum ki Kestanelik’te olduğu gibi, Çatalca’da olduğu gibi ülkemizin tamamında, bütün yeryüzünde insanlar dostluk içerisinde Ramazan ayını geçirirler. Kan, savaş umarım olmaz. Bundan sonra idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı’nı da aynı duygularla kutlamak dileğiyle, bu topraklarda hepimiz kardeşiz. Bunu Çatalca halkı Kestanelik halkı, bölgemiz insanı başarmıştır. Yaşasın dostluk, yaşasın barış, yaşasın kardeşlik diyorum.” dedi.

Senay BADUR- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi