Meclis toplantısının ardından Mülteci Geri Gönderme Merkezi çalışmaları kapsamında Binkılıç Mahallesi'nde izinsiz yıkım gerçekleştirdikleri tespit edilen ekiplerin yanına gelen Belediye Başkanı Cem Kara, yıkım izni olmadığını ifade ederek iş makineleriyle alana giren ekiplerin alandan çıkmasını istedi.

Başkan Cem Kara aynı anda zabıta başta olmak üzere diğer ekiplerine de talimat vererek, izinsiz yıkıma başlayan firma ile ilgili gerekli yasal işlemlerin başlatılması talimatını verdi. Başkan Kara'nın bu girişimi sonrası söz konusu alanda yıkım çalışmaları durdurularak iş makineleri bölgeden çıkarıldı.

“BİNKILIÇ’TA KARARLI, BİZDE KARARLIYIZ”

Yıllar önce Jandarma binası olarak hizmet veren ve hemen bitişiğinde halk eğitim merkezi ve hastane amaçlı yapılan binaların duvarlarının yıkımı sonrasında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve beraberindeki CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, CHP ve MHP'li Çatalca Belediye Meclis Üyeleri, Binkılıç Atatürk Mahalle Muhtarı Hayrettin Elma, Fatih Mahalle Muhtarı Abdullah Ergin ve Binkılıç halkı binaların bulunduğu alanda bir araya geldiler.

Binkılıç halkına açıklama yapan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, "Biz Mülteci Geri Gönderme Merkezi, Mülteci Kampı ve buna benzer yatırımların ilçemize yapılmasını istemiyoruz. İlçemizin huzur içerisinde yaşamına devam etmesi için okullar istiyoruz, hastaneler istiyoruz, rehabilitasyon merkezleri yapılsın istiyoruz. Geçen gün kadınlarımız geldi, Binkılıç'ta kararlı biz de kararlıyız. İstanbul Valimize söyledik, bizim bir ilçemiz var, geri gönderme merkezini bizim ilçemiz hariç istediğiniz yere yapın. Biz ilçemizde bu tesisi istemiyoruz. Binkılıç halkının da böyle düşündüğünü biliyorum. Binkılıç bunu istemiyorsa, bu yapılmamalıdır. Burada yıllardır halk eğitim merkezi binası, hastane inşaatı boş duruyor." dedi. Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi