CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu’nun yanı sıra il ve çeşitli ilçe gençlik örgütlerinin de katıldığı basın açıklamasına, Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, Kadın Kolları ve ilçe yöneticileri de katıldı.


“Hükümet savaş, halklar barış istiyor, Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atan gençler, ‘kavgada düşene, dövüşene bin selam’ diyerek Doğu ve Güneydoğu’da ölen masum insanlar ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Cesedi sokakta 6 gün bekleyen ve cesedi kurda kuşa yem olmasın diye başında bekleyen oğlunun Tayyibe anaya yazdığı mektup okundu.

“Doğuda yaşananlara sessiz kalmak bir insanlık ayıbıdır” diyerek basın açıklamasını yapan Bahçelievler Gençlik Kolları Başkanı Berkan Erdoğan, son 2 ayda doğuda 175 askerimizin şehit olduğunu, 217 terör örgütü mensubunun öldüğünü, 228 sivil halkın katledildiğini söyledi. Toplamda  1 Milyon 299 bin kişi  kişinin sağlık iş barınak, göç, gıda ve ibadet konularında olumsuz etkilendiğini söyledi. Sur, Dargeçit, Nusaybin, Silopi, Cizre gibi ilçelerde toplamda 222 gün süren sokağa çıkma yasağında sivil halkın olumsuz etkilendiğini ifade ederek, “Güneydoğu’da yaşayan masum halk, terör örgütü PKK ve AKP Hükümetinin orantısız politikalarına maruz kalmıştır” dedi.


Başbakanlık ofisinde Sırrı Süreyya Önder, İdris Baluken ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın 10 maddelik sözde tarihi bir genelge yayınladıklarını hatırlatan Erdoğan “Ne oldu da çözüm süreci dediğiniz yalan bitti” diyerek, barış söylemlerini ifade edenlerin tek derdinin seçim olduğunu anladıklarını söyledi.

CHP Gençliği olarak, dünyanın neresinde bir katliam olursa olsun ses çıkaracaklarını söyleyen Bahçelievler Gençlik Kolları Başkanı Berkan Erdoğan’ın ardından konuşan İl Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu’da, “Bölge ayırd etmeden nerede bir vahşet, katliam varsa orada olacağız. Kimin bize ne eleştiri yaptığı önemli değil. Biz vicdanımızla siyaset yapıyoruz” dedi.

Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutlayan Gençlik Örgütü Can Dündar ve Erdem Gül başta olmak üzere, özgür ve bağımsız tüm basın mensuplarına selam yolladı.

Basın açıklamasının ardından barış güvercinlerini özgürlük için uçuran örgüt üyeleri, “Hemen şimdi Barış” diyerek dağıldılar.

Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi