KARAALİ: HER HAFTA BİR MAHALLEDE KADINLARIMIZLA BULUŞUYORUZ

CHP Başakşehir İlçe Kadın Kolu’nun her hafta bir mahallede partili kadınlarla gerçekleştirdiği kahvaltılı buluşmanın bu haftaki adresi Bahçeşehir oldu. Özel bir restoranda kahvaltı masasında bir araya gelen CHP’li kadınlar, uzun zaman sonra bir arada olmanın da tadını çıkardılar. CHP Başakşehir Kadın Kolu Başkanı Hülya Karaali, kahvaltılı buluşmaya gelen kadınlarla tek tek ilgilendi ve yakalarına ‘meme kanserine karşın farkındalık’ kurdelesi taktı. Kahvaltı sonrası katılım gösterenlere kısa bir teşekkür konuşması yapan Karaali, “İçinde bulunduğumuz pandemiyi hepimiz en derinden yaşadık. Bu gerçekten dolayı bizlerde kadın kolu yönetimi ve üyeleri olarak olması gerektiği gibi bir araya gelemedik. Amacımız her mahallemizde kadınlarımızı bir araya getirerek birlikteliğimizi pekiştirmek. Bundan dolayı kadın kolu olarak mahallelerimizdeki kadınlarımızla yüz yüze buluşmalara başladık. Her hafta bir mahallede CHP’li kadınlarla buluşarak hem hasret gideriyoruz hem de çalışmalarımızı paylaşıyoruz.”  dedi

“EKİM AYI BİLİNÇLENDİRME AYIDIR”

Kadınlarla buluşmasında siyaseten yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmalardan da söz eden Karaali, Ekim ayının aynı zamanda meme kanserine karşın bilinçlendirme ayı olduğunun altını çizdi.  “1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı olarak bilinmektedir.” diyen Karaali, bu konuda da kadınların çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Meme kanseri ve siyasi çalışmalar konusunda çok sayıda katılımcının söz alarak görüş belirttiği ve soru sorduğu toplantının tekrarlanması talebi ağırlıklı görüş olarak göze çarptı. Kadınlar, pandemi nedeniyle uzun süredir sosyal hayattan dolayısıyla birbirimizden kopuk kaldıklarını ve bu hasretin bitirilmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

“ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Toplantıya katılan kadınların ortak talebi olan bu birliktelikler devam ettirmeli isteklerine ise Karaali, “Pandemi kurallarına da riayet ederek buluşmalarımıza ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün burada olduğu gibi her hafta bir başka mahallemizdeki kadınlarımızla bir araya geliyoruz. Umuyorum ki ileriki günlerde bu buluşmalarımızı mahalleden çıkarıp tüm ilçeyi kapsayacak bir buluşmaya çeviririz.” dedi.

Toplantı günün anlamının ölümsüzleştirilmesi için aile fotoğraflarının çekilmesiyle tamamlandı. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi